רב הקהילה היהודית-סורית הגולה, יוסף חמרה, בירך את נשיא סוריה אחמד א-שרע, בעת ביקורו בארה"ב: "ברוך שנתן מכבודו לבשר בדם". מדובר בחלק מברכת המלכים שניתנת למלך גוי. בימינו היא נאמרת גם לגבי נשיאים.
לא הפעם הראשונה
זאת לא הפעם הראשונה שהרב מביע תמיכה בא-שרע. בספטמבר האחרון, במכתב שעליו חתם מנהיג הקהילה החיה בברוקלין-ניו יורק, הוא קרא לחברי הקונגרס בארה"ב לתמוך בביטול המלא והקבוע של תוכנית הסנקציות על סוריה, ולא לאמץ מנגנון הפעלה מחדש ("סנאפבק").
במכתב ששלח הרב חמרה נכתב: "לקונגרס הנכבד של ארה"ב, אני כותב כדי להביע את דאגתי לגבי התיקון לחוק ההגנה הלאומית של 2026, שהגיש הסנאטור לינדזי גרהאם. צעד זה יציב מנגנון הפעלה מחדש, שירחיב את חוק קיסר לזמן בלתי מוגבל, כולל הוראות חמורות יותר מאלה שיושמו במהלך הזוועות הנוראות ביותר של משטר אסד".
לטענת הרב, "הסרת הסנקציות של 'חוק קיסר' חיונית כדי לשקם בתי כנסת ובתי קברות, להגן על המורשת היהודית ולהקים מחדש את הקהילה הרב-דתית בסוריה אחרי 30 שנות גלות. התיקון (של גרהאם; ש"ק) יהיה הרסני לקהילה היהודית בסוריה תוך מניעת שיקומה. הוא יוביל לקריסת הכלכלה והחברה הסורית, ופותח דלת לקבוצות קיצוניות שיסכנו את יהודי סוריה".
במילים אחרות, מתוך דאגה לאתרים היהודיים ולאחרוני היהודים בסוריה, בקהילה מביעים תמיכה בא-שרע. זאת, למרות העובדה שהממשלה דה-פקטו בדמשק ביצעה מאז דצמבר 2024 מעשי טבח בעלאווים ובדרוזים ופשעים נגד האנושות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
