סער חשף: איראן לא ניסתה להתנקש רק בשגרירה במקסיקו

שר החוץ גדעון סער נפגש בטאלין עם מקבילו האסטוני, מרגוס צחקנה, לקראת פתיחת שגרירות ישראל באסטוניה שתיערך בהמשך היום • סער: "מכאן אני מבקש לשלוח מסר שיישמע מטאלין ועד טהראן: איראן מנסה ללא הרף לתקוף את שגרירויות ישראל, את שגרירינו ואת דיפלומטינו. לא נירתע - להפך, נמשיך להרחיב את הקשרים של ישראל בעולם”

שר החוץ גדעון סער ושר החוץ של אסטוניה שבטאלין מרגוס צחקנה. צילום: שלו מן

שר החוץ גדעון סער נפגש היום (שלישי) בטאלין עם מקבילו האסטוני, מרגוס צחקנה, לקראת פתיחת שגרירות ישראל באסטוניה שתיערך בהמשך היום.

שר החוץ גדעון סער באסטוניה // שלו מן

במהלך הביקור נפגש סער גם עם חברי המשלחת הכלכלית-עסקית שהגיעה עמו ועם עשרות נציגי חברות אסטוניות, וערך מסיבת עיתונאים משותפת עם שר החוץ האסטוני. בדבריו ציין סער כי "זהו רגע מרגש וחגיגי בטאלין, אך רגע קשה וכואב בישראל. קצין צה"ל הדר גולדין מובא למנוחות לאחר 11 שנים בשבי חמאס. מחשבותינו ותפילותינו עם משפחת גולדין".

שגרירת ישראל במקסיקו עינת קרנץ-נייגר ומשמרות המהפכה, צילום: משרד החוץ, EPA

בהתייחסו לאיומים האיראניים אמר סער: “לאחרונה פורסם כי איראן ניסתה להתנקש בשגרירת ישראל במקסיקו - וזה לא המקום היחיד שבו ניסתה לעשות זאת".

עוד הוא מוסיף: "מכאן אני מבקש לשלוח מסר שיישמע מטאלין ועד טהראן: איראן מנסה ללא הרף לתקוף את שגרירויות ישראל, את שגרירינו ואת דיפלומטינו. לא נירתע - להפך, נמשיך להרחיב את הקשרים של ישראל בעולם”.

שר החוץ גדעון סער ושר החוץ של אסטוניה שבטאלין מרגוס צחקנה, צילום: שלו מן

אסטוניה היא חברה באיחוד האירופי ובנאט״ו והיא אחת המדינות המובילות בעולם בתחום ההיי-טק. אסטוניה נחשבת חלוצה עולמית בתחום הדיגיטציה של המגזר הציבורי ויש פוטנציאל גדול לחיזוק הקשרים בין המדינות.

אסטוניה וישראל מקיימות יחסים דיפלומטיים מאז 1992, ולאסטוניה שגרירות בישראל מ-2009. זוהי השגרירות החדשה השלישית של ישראל שנפתחת השנה בהחלטת שר החוץ, לאחר השגרירויות שנפתחו במולדובה (בפברואר) ובזמביה (באוגוסט).

שר החוץ גדעון סער: "אנחנו כל הזמן מתקדמים. זאת השגרירות השלישית שאנחנו פותחים השנה. לפני כן פתחנו במולדובה ובזמביה - ועכשיו באסטוניה, מדינה שהיא חברה באיחוד האירופי. יש לזה ערך רב".

שר החוץ גדעון סער בטאלין באסטוניה, צילום: שלו מן

עוד הוא מוסיף: "ישראל מותקפת לא רק צבאית אלא גם מדינית, אבל ממשיכה לפתח ולקדם את היחסים המדיניים שלה. ואת זה אנחנו עושים היום כאן, בטאלין, וגאים מאוד בכך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר