"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
הפנייה לאו"ם וההתנגדות בירושלים: המהלך החדש שמקדמות צרפת ובריטניה
המדינות פועלות להעביר כבר בשבוע הבא במועצת הביטחון החלטה שתעגן את פעילותו של הכוח הבינלאומי ברצועה • ל"ישראל היום" נודע כי המטרה היא לקבע באמצעות האו"ם את המנדט של כוח ISF • בישראל מסתייגים מכל החלטה על עזה, ללא קשר לתוכן שלה
קיר סטארמר ועמנואל מקרון על רקע עזה. צילום: רויטרס/אי.אף.פי

הפנייה לאו"ם וההתנגדות בירושלים: המהלך החדש שמקדמות צרפת ובריטניה

המדינות פועלות להעביר כבר בשבוע הבא במועצת הביטחון החלטה שתעגן את פעילותו של הכוח הבינלאומי ברצועה • ל"ישראל היום" נודע כי המטרה היא לקבע באמצעות האו"ם את המנדט של כוח ISF • בישראל מסתייגים מכל החלטה על עזה, ללא קשר לתוכן שלה

,עודכן
0השמעה
[object Object]

‏צרפת ובריטניה פועלות להעביר כבר בשבוע הבא במועצת הביטחון החלטה שתעגן את פעילותו שלהכוח הבינלאומי ברצועת עזה(ISF).ל"ישראל היום" נודע כי מטרת שתי המדינות לקבע באמצעות מועצת הביטחון של האו"ם את המנדט של כוח ISF, אשר על הקמתו סוכם בתוכנית 20 הנקודות, שהביאה לסיום המלחמה ביוזמת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.

נשיא צרפת עמנואל מקרון מכריז על הכרה במדינה פלשתינית // UNTV

בשלב זה טרם סוכם סופית מאלו מדינות יורכב הכוח הבינלאומי שאמור להשליט סדר ברצועה, וזה צפוי להיות אחד הנושאים שיידונו מחר (שני) בין בכירי ממשל טראמפ - השליח המיוחד למזרח התיכון, סטיב וויטקוף והיועץ ג׳ארד קושנר לבין ראש הממשלה בנימין נתניהו ויועציו.

על פי הנאמר בתכנית טראמפ, מצרים, טורקחה, סעודיה, קטאר ומדינות מוסלמיות נוספות יקחו חלק בכוח שיהיה תחת פיקוד המרכז האמריקני.

בישראל מסתייגים מאוד מהחלטה כלשהי של מועצת הביטחון בנוגע לעזה בלי קשר לתוכן שלה, ועל רקע ההטייה האוטומטית באו״ם נגד ישראל. בנוסף, לאחר החלטת מועצת הביטחון כמעט בלתי אפשרי לשנות אותה.

האמריקנים מעוניינים בגיבוי של האו"ם. טראמפ,צילום: רויטרס

מנגד, האמריקנים מעוניינים בגיבוי של האו"ם למהלך שהובילו ועל כן ברמה העקרונית לא מתנגדים להחלטת מועצת ביטחון בנדון. בשלב זה טרם הוחלפו טיוטות בין הצדדים ובישראל ממשיכים לפעול כדי לשכנע את הממשל לא להעביר החלטה בכלל, או להסתפק במוסך כללי מאוד. הדיונים בנושא נמשכים.

תזכורת: בתיאום עם ארה"ב, צרפת ובריטניה, פועלות לגיבוש החלטת מועצת הביטחון בימים הקרובים שתניח בסיס לכוח בינלאומי בעזה. הכוח לא יהיה משימת שמירת שלום רשמית של האו"ם אלא דומה למודל האיטי. אינדונזיה הציעה 20 אלף חיילים שיוצבו ברצועה.

בין המדינות שארצות הברית מנהלת עימן שיחות על השתתפות בכוח הייצוב נמצאות אינדונזיה, איחוד האמירויות, מצרים, קטאר ואזרבייג'ן, כך דווח ברויטרס מפי גורמים, כשאיטליה הצהירה בפומבי כי היא מוכנה להשתתף בכוח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו