הדיווחים על האירוע בדרום רצועת עזה שבה תקפו מחבלי חמאס כוח של צה"ל, הופכים את ביקוריהם בישראל של השליח וויטקוף היום ושל סגן הנשיא ואנס ביום שלישי לקריטיים הרבה יותר.
כבר אתמול דיווחנו כי השניים אמורים להגיע בין השאר כדי למנוע את קריסת הפסקת האש והמשך יישום תכנית הנשיא, וכעת המשימה הופכת לדרמטית הרבה יותר. עם זאת, האמריקנים מבקשים למנוע הסלמה והידרדרות שתעצור את תהליך יישום ההסכמות, ולכן דרשו תשובות מיידיות מחמאס דרך המתווכות להפרה החמורה.
דיווח: צה"ל תקף באזור רפיח שבדרום רצועת עזה לאחר הפרת ההסכם מצד חמאס
בד בבד במגעים בין וושינגטון לירושלים יש גם כן ניסיון הרגעה והבאה של ישראל לתגובה מדודה שלא "תשבור את הכלים". נתניהו פרסם הודעה ולפיה הוא "קיים התייעצות עם שר הביטחון וראשי מערכת הביטחון והנחה לפעול בעוצמה נגד יעדי טרור ברצועת עזה".
מה זה בדיוק "לפעול בעוצמה"? נדע בשעות הקרובות, ובינתיים בעזה דיווחו על כמה הרוגים בהפצצות מהאוויר ובארטילריה. המהלכים ילוו ככל הנראה גם בעצירת צעדים במסגרת הפסקת האש ובהם פתיחת מעבר רפיח, הכנסת ציוד שאינו מזון ותרופות ועוד.
כבר בשיחה בשבוע שעבר בין נתניהו וטראמפ, עדכן ראש הממשלה על מנעד צעדי תגובה אפשריים להפרות של חמאס. בשיחה העריך ראש הממשלה כי חמאס יפר את ההסכם, תוך ניסיון למתוח את הגבול מבלי לשבור את הכלים לגמרי. גם היום, ישראל עדכנה את האמריקנים על צעדי התגובה, מבלי להיכנס לפירוט מדויק, אך הבהירה כי היא לא מחדשת את התקיפה הקרקעית בשלב זה.
השליח וויטקוף צפוי לבד מהפגישות בישראל להיפגש גם עם בכירים במצרים, כדי לעצור את ההידרדרות. לפי גורם דיפלומטי ערבי, המצרים עדכנו את האמריקנים כי הם לוחצים על חמאס להבהיר את מהות האירוע אבל לטענתם מדובר במשהו נקודתי שכן לחמאס אין עניין לעצור את הפסקת האש.
נזכיר, האמריקנים כבר דרשו מחמאס דרך המתווכות הבהרות לאירוע, לאחר שכבר אמש פרסמה מחלקת המדינה האמריקנית אזהרה לחמאס שבה מסרה כי בידיה מידע אמין כי חמאס מתכוון להפר את הפסקת האש ב"התקפה מתוכננת" על תושבי עזה. האזהרה כוונה למתקפות חמאס על המיליציות והחמולות שיצאו נגד ארגון הטרטר האסלמי, וחמאס דחה אותה בטענה כי מדובר בטיפול ב"מפרי סדר".
ההתקפה הבוקר חמורה הרבה יותר שכן היא כוונה נגד כוח צה"ל ששהה בשטח שבשליטת ישראל, ומהווה לכן הפרה של ממש של הסכם הפסקת האש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו