"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המודל הישראלי-אמריקני בעזה ש"ירוקן" את האזורים שבשליטת חמאס

ישראל וארה"ב מנסות לקדם פיילוט שיקום שבו ייבנו בתי ספר, מרפאות ומבני ציבור, תשתיות אזרחיות ועוד, במימון בינלאומי • סגן הנשיא ואנס והשליח וויטקוף יגיעו ארצה בניסיון לקדם את התוכנית • ההערכה היא כי תושבים רבים מהשטחים שבשליטת חמאס יבקשו לעבור לאזור המשוקם ולאזורים ההומניטריים החדשים

,עודכן
0השמעה
מחבלי חמאס. צילום: רויטרס

מצעד של בכירים אמריקנים נמצאים בדרכם לישראל כדי למנוע את קריסתו של שלב ב' בתוכנית טראמפ.

השליח האמריקני סטיב וויטקוף צפוי להגיע היום ארצה, בניסיון לתווך בסוגיה של החטופים החללים. גם סגן הנשיא ואנס צפוי להגיע לישראל, וידון עם רה"מ בנימין נתניהו בשלב ביניים שמשמעו חלוקת עזה לשני אזורי חסות, עד לעזיבת חמאס.

חמאס, שהודיע אמש כי החזיר לישראל עוד שני חללים, מושך בינתיים את הזמן, וטוען כי הוא זקוק לכלים הנדסיים ולסיוע חיצוני כדי לאתר חלק מהחללים. בישראל אומרים כי יש לו גישה לעוד שמונה חללים לפחות וכי הוא מעכב את העברתם, בין השאר כדי להביא לכניסת המומחים הטורקים, בעלי ברית של חמאס, לרצועה.

הרמטכ"ל קיים סיור שטח ברצועת עזה עם שליח ארה"ב במזה"ת וויטקוף \\ דובר צה"ל

הופתעו מהתקיפה בקטאר

ההגעה של וויטקוף ארצה מתרחשת בצל הראיון עימו ועם ג'ארד קושנר בתוכנית "60 דקות" האמריקנית, שבו אמר בין השאר כי הם הופתעו מהתקיפה בדוחא וחשו נבגדים. קושנר אמר כי טראמפ חש צורך לבלום מעשים של ישראל שהיו עלולים להיות בלתי הפיכים.

בישראל לא מגיבים רשמית, אבל בהחלט זועמים על האמירות הללו. פרסמנו ב"ישראל היום" מפי גורמי ביטחון כי האמריקנים ידעו על התקיפה בטרם התרחשה ולא הופתעו ממנה. הביקורת הזו על נתניהו מצד שני המובילים במו"מ מעידה על כוונת הממשל להפעיל לחץ על ישראל, לבל תנקוט צעדי ענישה חריפים מדי בשל הפרות חמאס, ומנגד גם לדאוג כי המתווכות - מצרים, טורקיה וקטאר - יעמדו בהבטחתן כי התחייבות חמאס למסור את השלטון ואת הנשק תתממש.

וויטקוף, כאמור, ינסה לעכב צעדים ישראליים, אך עוד בטרם הגיע - נתניהו כבר הכריז כי מעבר רפיח לא ייפתח עד להודעה חדשה. "פתיחתו תישקל בהתאם לאופן שבו חמאס יממש את חלקו בהשבת החטופים החללים", לשון ההודעה. עוד צעדים שבדרך: מניעת הכנסה של ציוד שיקום, מכונות וחומרים שנועדו לבנייה מחדש של בתים ומפעלים.

נתניהו וסגן הנשיא ואנס,צילום: אבי אוחיון/ לע״מ.

לפי בכיר אמריקני, סגן הנשיא ואנס אמור להגיע לישראל בשל מורכבות המצב, והחשש כי תהליכי יישום התוכנית ייעצרו. הוא ידון בפרטי שלב ב', ובין השאר באפיון הכוח הרב־לאומי האמור להיכנס לרצועה, בהעברת השלטון מידי חמאס ובמסירת נשקו.

ל"ישראל היום" נודע כי על הפרק נמצא שלב המעבר בטווח הבינוני והקצר, שבו לא ברור מי ינהל אזרחית את השטח שבשליטת צה"ל, כשגם בשטח שבשליטת חמאס שורר כאוס שלטוני. ההצעה שעל השולחן היא להפוך את השטח ה"ישראלי" למודל ראשון של שיקום, שבו ייבנו בתי ספר, מרפאות ומבני ציבור, מחנות אוהלים ומבנים יבילים מסודרים, תשתיות ביוב, מים וחשמל ועוד, בסיוע ובמימון של מדינות כמו האמירויות וירדן.

ההערכה היא שתושבים רבים מהשטחים שבשליטת חמאס יבקשו לעבור לאזור המשוקם ולאזורים ההומניטריים החדשים, שכנראה ישמשו אותם לתקופה לא קצרה עד לשיקום.

עזתים מתפנים על רקע ההרס ברצועת עזה,צילום: אי.אף.פי

חלוקה לשני אזורים

בפועל כבר מתנהלות בשטח עבודות של ממש, באותם שטחים שקטים בדרום הרצועה, וחמולות נוספות מהדרום ומהצפון פנו לישראל ולאמירותים בבקשה להתחיל לפעול גם אצלן. המשמעות היא בעצם חלוקה של עזה לשני אזורי השליטה, לפחות עד לשלב הבא של ההסכם, הנראה כעת רחוק.

גורם דיפלומטי ערבי אומר כי על ניהול השיקום יש ויכוח לא קטן בין כמה מהמעורבות. מצרים רוצה להיות המנהלת העיקרית, בין השאר בשל החוזים השמנים להקמת המרחבים ההומניטריים הללו, ומדינות המפרץ קטאר, האמירויות וסעודיה מתנגדות, כל אחת מסיבותיה. כפי שפרסמנו בסוף השבוע, הסעודים לא מוכנים להיכנס לפסים מעשיים כל עוד לא החל תהליך פירוק הנשק של חמאס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר