ח"כ בני גנץ תקף היום (רביעי) את שרי הממשלה על רקע קיום טקסים לציון שנתיים ל-7 באוקטובר, בהם, לטענתו, לא נכחו ולא באו לאות הזדהות.
גנץ טען: "ממשלת ההתנתקות. במהלך 48 השעות האחרונות התקיימו עשרות טקסים אזרחיים לציון שנתיים לאירועי 7 באוקטובר. כשרכבתי בחג מיד מרדכי, ליד שדרות, הקיבוצים והמושבים - ראיתי אלפי אזרחים שפקדו את מתחם הנובה, המיגוניות והיישובים. באף אחד מהטקסים ואתרי הזיכרון, לא ראיתי שרים מהממשלה שבאו להביע הזדהות. להדליק נר. לחבק. הלוואי שפספסתי".
לאחר מכן הוסיף: "לפני כל המחלוקות והפוליטיקה, מגיע לנו ששרי הממשלה שלנו יהיו חלק מהעם. זו ממשלת ההתנתקות השנייה - היא מנותקת מעמה ומאחריותה. מגיעה לנו ממשלה מחוברת, שתתקן, שתוכל לאחד את כל החברה הישראלית. את כולה".
אחריו הצטרף לאותה הביקורת גם אביגדור ליברמן, שכתב: "אם חללית האם הייתה מקשיבה ל"עב"מ" - לא היינו מקבלים את טבח 7 באוקטובר".
לאחר מכן יאיר לפיד צייץ כי "יום אחרי 7 באוקטובר, ישראל עדיין במשבר נורא, בטחוני, מדיני וכלכלי, אבל תזכרו דבר אחד: היא יכולה לעשות שינוי כיוון מלא לתקווה, התחדשות וריפוי תוך יום אחד".
כזכור, דברים אלו באים שעתיים לפני פגישת ראשי האופוזיציה, בה השלושה לוקחים חלק יחד עם נפתלי בנט, גדי איזנקוט ויאיר גולן, לקראת שנת הבחירות הצפויה ולצורך תיאום עמדות לקראת הבחירות הקרובות.
אתמול נפגשו בנט ולפיד בניסיון לתאם מהלכים בתוך גוש האופוזיציה, על רקע חשש בשתי הלשכות מפיצול קולות בין המפלגות, ומהאפשרות שמפלגתו של בני גנץ לא יעבור את אחוז החסימה. הפגישה תיערך בת״א במקום נייטרלי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
