"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
סמוטריץ' מגיב למבקר המדינה: "השקל חזק והבורסה שוברת שיאים"
לשכת שר האוצר בצלאל סמוטריץ' פרסמה תגובה לדו"ח מבקר המדינה • "הררי המשפטיזציה והבירוקרטיה הישראלית הציבו חסם אדיר בפני היכולת לקבל החלטות ולממשן בזמן אמת"
"מהלך עצים". סמוטריץ'. צילום: אורן בן חקון

סמוטריץ' מגיב למבקר המדינה: "השקל חזק והבורסה שוברת שיאים"

לשכת שר האוצר בצלאל סמוטריץ' פרסמה תגובה לדו"ח מבקר המדינה • "הררי המשפטיזציה והבירוקרטיה הישראלית הציבו חסם אדיר בפני היכולת לקבל החלטות ולממשן בזמן אמת"

שירית אביטן כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

לשכת שר האוצר בצלאל סמוטריץ' פרסמה היום (רביעי) תגובהלדו"ח מבקר המדינה, ובה הצטרף השר לביקורת על הכשלים שנמצאו. לפי התגובה, "הררי המשפטיזציה והבירוקרטיה הישראלית הציבו חסם אדיר בפני היכולת לקבל החלטות ולממשן בזמן אמת ולהגיב מהר לצרכים שנוצרו באופן דחוף ומיידי, אף בזמן מלחמה מהקשות שידעה המדינה".

מבקר המדינה מתניהו אנגלמן, צילום: דרור סיתהכל

לשכת השר טענה כי "השר קיבל לידיו אחריות אך ללא סמכות ויכולת לממשה". כדוגמה בולטת צוין המקרה של העברת 5 מיליון שקלים לארגון זק"א לטיפול בגופות הטבח ב-7 באוקטובר.

"בשבוע הראשון של המלחמה הורה השר להעביר 5 מיליוני שקלים לארגון זק"א לטיפול בגופות הטבח, אך ההעברה בפועל נעשתה מספר חודשים לאחר מכן בשל הליכים משפטיים ובירוקרטיים הרסניים", נכתב בהודעה.

"הניהול שהוביל השר בנחישות גדולה איפשר מתן מענה גדול ומרחיב ביותר ל-200,000 מפונים, 300,000 מילואימניקים, ולמאות אלפי עצמאים במשבר האזרחי הגדול והממושך ביותר שידעה מדינת ישראל".

"הנתונים מדברים בעד עצמם"

הלשכה טענה: "ניווט המשק והכלכלה על ידי שר האוצר מול אתגרי המלחמה מוכיח את עצמו והנתונים מדברים בעד עצמם - בחוזקו של השקל, בבורסה ששוברת שיאים, בהייטק, בהשקעות הזרות, בשוק התעסוקה המהודק, בגירעון הנמוך מהתחזיות ובחזרה המהירה של המשק לעבודה סדירה".

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' זכה לביקורת נוקבת במיוחד בדו"ח,המציין כי סמוטריץ' "כשל בהקמת מרכז שליטה אזרחי ומיעט להפעיל את הקבינט הכלכלי-חברתי בראשותו". עוד מובא בדוח כי "הקבינט נמנע ממילוי תפקידו לטפל בהיבטים האזרחיים במהלך המלחמה". מבקר המדינה אף כותב בחריפות כי אם סמוטריץ' כי אם מצא שאין בידו לממש את סמכויותיו, היה עליו לשוב לממשלה ולדווח על כך ולפעול שהממשלה תקבל החלטה על גורם חלופי שיופקד על ניהול ההיבטים האזרחיים במלחמה.

אחד הכשלים החמורים שמתואר בדוח נוגע להיעדר תמונת מצב לאומית מלאה. הדוח מציין כי "אף על פי שהממשלה הטילה את האחריות לגיבוש תמונת מצב לאומית על שלושה גופים ממשלתיים, לא הייתה בידי הממשלה תמונת מצב כזו במהלך המלחמה". רשות החירום הלאומית גיבשה תמונת מצב חלקית, המל"ל התמקד בתחום המדיני-ביטחוני בלבד, והמשל"ט האזרחי לא פעל הלכה למעשה. הדוח מדגיש כי בידי משרד ראש הממשלה לא היו נתונים מספקים על היקף האוכלוסייה הזקוקה לשירותים ממשלתיים, ומערכת המידע "אמו"ן" הוקמה רק בסוף נובמבר 2023 ועדיין לא הייתה פעילה במלואה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...