"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
במקביל לכינוס הקבינט: דרמר מוביל את השיחות לסיום המלחמה
למרות ההכנות למבצע לכיבוש העיר עזה - הקבינט לא צפוי לעסוק בנושא לפרטיו • העסקה שישראל מוכנה לדון בה כרגע היא מלאה וכוללת את כל החטופים ועד לסיום המלחמה • דרמר מקבל גיבוי אמריקני לדרישת ישראל כי ביום שאחרי לא יהיה חמאס בעזה במסגרת כל הסדר כולל
הרמטכ"ל זמיר, השר דרמר ורה"מ נתניהו. צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, דובר צה"ל
פרסום ראשון

במקביל לכינוס הקבינט: דרמר מוביל את השיחות לסיום המלחמה

למרות ההכנות למבצע לכיבוש העיר עזה - הקבינט לא צפוי לעסוק בנושא לפרטיו • העסקה שישראל מוכנה לדון בה כרגע היא מלאה וכוללת את כל החטופים ועד לסיום המלחמה • דרמר מקבל גיבוי אמריקני לדרישת ישראל כי ביום שאחרי לא יהיה חמאס בעזה במסגרת כל הסדר כולל

שירית אביטן כהןשחר קליימן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הקבינט המדיני ביטחוני יתכנס אחר הצהריים (שלישי) בשעה 16:00 לאחר שהוקדם על ידי אנשי ראש הממשלה כדי לאפשר השתתפותו בישיבה חגיגית בבנימין יחד עם שרים נוספים שהוזמנו לאירוע.

ישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני, צילום: קובי גדעון/לע"מ

למרות ההכנות למבצע לכיבוש העיר עזה - הקבינט לא צפוי לעסוק בנושא לפרטיו שכן בישיבה הקודמת הוסמכו ראש הממשלה ושר הביטחון לקבל את ההחלטות המבצעיות לאחר שהתוכנית אושרה. עם זאת בפתח הישיבה יקבלו השרים סקירה העוסקת בכלל הגזרות בין היתר במתרחש בעזה. בשל העובדה כי אין התקדמות במו"מ לעסקה השרים לא צפויים לדון בנושא.

פעילות כוחות חטיבה 401 בצפון רצועת עזה %2F%2F דובר צה"ל

עם זאת גורם ישראלי מאשר כי העסקה שישראל מוכנה לדון בה כרגע היא מלאה וכוללת את כל החטופים ועד לסיום המלחמה. לכן ישנו פער בין הצעת המתווכות כעת הנשענת על הסכמת חמאס לתוכנית הגדולה אליה מכוון ראש הממשלה. על הפער הזה מנסה לגשר השר רון דרמר האמון על המו"מ המדיני בשלוש גזרות בממקביל: עזה, לבנון וסוריה עם ליווי אמריקני.

דרמר למעשה מנסה לבנות עסקה שלמה הכוללת היבטים מדיניים של סיום מלחמה ולכן המנדט כעת נמצא בידיו ולא בידי הצוות המקצועי. האחרון לא ייצא לדרך לפני שיושגו התקדמויות בנוסח חמש העקרונות שהציב נתניהו לסיום המלחמה.

דרמר למעשה מנסה לבנות עסקה שלמה, צילום: אמיל סלמן

דרמר נהנה מגיבוי אמריקני לדרישת ישראל כי ביום שאחרי לא יהיה חמאס בעזה במסגרת כל הסדר כולל, ועל הנוסחה עובדים כעת מאחורי הקלעים גם עם המתווכות אך בעיקר מול הבית הלבן. גורם ישראלי התייחס היום בשיחה עם "ישראל היום" לדבריו של הנשיא טראמפ על סיום המלחמה בעוד "שבועיים-שלושה".

הגורם הסביר כי דבריו של הנשיא התייחסו למה שאפשר לכנות "תחילת הסוף" - כלומר למערכה לכיבוש העיר עזה שייתכן ואמורה להתחיל בטווח הזמנים הזה ולהוביל בראייתו של טראמפ לסיום המלחמה והחזרת החטופים.

דובר משרד החוץ הקטארי מג'ד אל-אנסארי אמר במסיבת העיתונאים השבועית כי "הכדור עכשיו נמצא במגרש של ישראל, שנראה שלא מעוניינת להגיע להסכם". הוא הוסיף כי "על ישראל להגיב להצעה המוצעת כרגע ונראה שהיא לא רוצה זאת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...