נשיא ארה״ב דונלד טראמפ אמר היום (שני) בשיחה עם כתבים בבית הלבן כי להערכתו המלחמה תסתיים תוך ״שבועיים-שלושה״ וכי ״תהיה לה סיומת די ברורה״. קודם לכן התייחס לסוגיית החטופים ואמר כי להערכתו נותרו פחות מ-20 חטופים בחיים בשבי חמאס.
״אני חושב שבתוך שבועיים-שלושה תהיה סיומת די ברורה, סיום ברור. וזה דבר קשה לומר, כי הם נלחמים כבר אלפי שנים. זה תמיד היה אזור בוער. אבל אני חושב שאנחנו עושים עבודה טובה מאוד. אבל זה חייב להסתיים״, אמר טראמפ בשיחה לצידו של נשיא דרום קוריאה.
״אני זה שהחזיר את החטופים. עשיתי את זה עם האיש הזה שיושב כאן, סטיב ויטקוף, ועם מרקו רוביו״, אמר טראמפ. ״עכשיו נשארו לנו, סטיב, היית אומר 20? או פחות מ-20? הוא מקווה שזה 20, כי חלק אולי מתים״.
״אסור לשכוח את 7 באוקטובר. אנשים שוכחים את 7 באוקטובר. זה היה אחד הדברים הכי אכזריים שראיתי. ראיתי דברים נוראיים, דברים אכזריים, וזה היה מהגרועים ביותר״, הדגיש טראמפ. ״ויחד עם זאת, חייבים לסיים את זה. חייבים לסיים את זה״.
טראמפ התייחס גם למצב הפלסטינים ברצועת עזה: ״שלחנו 60 מיליון דולר של מזון לשם ממש לאחרונה. ואני אפילו לא יודע אם אנשים יודעים על זה. אנחנו מחלקים את זה בעצמנו״. לדבריו, ״זו סיטואציה נוראית שם. נוראית, נוראית״.
כשנשאל טראמפ האם ישנה דחיפה דיפלומטית לסיום המערכה בעזה, ציין הנשיא כי הוא מעריך ש"ישנה דחיפה מאוד משמעותית". מזכיר המדינה רוביו הוסיף כי "זה אף פעם לא עצר", וכי "תמיד חיפשנו פיתרון כי רוצים שזה יסתיים, וללא חמאס". שליח טראמפ סטיב וויטקוף הצטרף ואמר: "לא היינו באף מקום (במו"מ) ללא הציוץ של הנשיא ב-Truth Social, שכלל אזהרה לחמאס כי כדאי שיתאפסו על עצמם ויגיעו לשולחן המו"מ".
קודם לכן, גם כן בחדר הסגלגל, התייחס טראמפ לתקיפה בחאן יונס בה נהרגו חמישה עיתונאים ונראה ששמע עליה לראשונה. ״מתי זה קרה? אני לא ידעתי, אני לא שמח מזה, אני לא רוצה לראות את זה. באותו הזמן, אנחנו חייבים לסיים את כל הסיוט הזה״, אמר הנשיא האמריקני.
״אני האחד שהוציא את החטופים, את כולם, סטיב ויטקוף עשה עבודה נהדרת, אני אבל זה שהוצאתי אותם דרך אנשים שלי ודרכי... עכשיו נשארנו כנראה עם קצת פחות מ-20 כי אחד או שניים הלכו״, לשון הדברים של טראמפ.
בישראל מדגישים שההערכה לא השתנתה לפיה ישנם 20 חטופים בחיים, ושניים אחרים בסכנת חיים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
