"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
צפו

בנט על דברי דרעי: "כמו סכין בלב"; בש"ס השיבו אש: "הנוכל מרעננה, של נעלייך"

ראש הממשלה לשעבר התייחס להתבטאותו של יו"ר ש"ס אריה דרעי לצעירים חרדים שלא להתגייס לצה"ל: "פוגע במורל החטופים" • בסיעתו של דרעי לא נשארו חייבים: "הוא זה שתקע סכין בלב - שלקח קולות ימין והעביר אותם לשמאל" • ראש ישיבת "אור ישראל" במתקפה: "רשעים, אנטישמים, הם יותר גרועים מהגרמנים יימח שמם! גם האח מרעננה"

,עודכן
0השמעה
יו"ר ש"ס אריה דרעי ורה"מ לשעבר נפתלי בנט. צילום: יונתן זינדל/פלאש90/אורן בן חקון

"איך הבן אדם הזה בקבינט? סכין בלב לשמוע דבר כזה":ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט התייחס היום (ראשון) בשיחה עם אנשי מילואים להתבטאותו של יו"ר ש"ס אריה דרעי לצעירים חרדים שלא להתגייס לצה"ל, ואמר כי מדובר במסר הפוגע במורל הלוחמים.

מי שקורא לסרבנות גיוס אינו יכול לשלוח חיילים למלחמה.pic.twitter.com/NC5R9axQ0n

— Naftali Bennett נפתלי בנט (@naftalibennett)August 10, 2025

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט בתגובה לדבריו של יו״ר ש״ס אריה דרעי:"ומה דרעי אומר פה? הוא אומר 'אני רואה שהצעירים החרדים רואים את זה ודווקא רוצים לתת יד. אל תתפתו! אל תתפתו ליד יד לאחים שלכם בשריון שנכווים, אל תתפתו לתת יד לאחים שלכם שביהלום שנכנסים למנהרות, אל תתפתו לתת יד למשפחות, השכולות שאיבדו המלחמה הזאת את הבנים שלהם, אל תתפתו לפעול כדי להוציא את החטופים,
אל תתפתו לעזור לאחיכם'.

"איך הבן אדם הזה, איך הבן אדם הזה נמצא בקבינט המלחמה? איך הממשלה הזאת מעיזה? הממשלה הבזויה הזאת מעיזה לשלוח אותנו ולתת לנו פקודות. זה כמו סכין בלב לשמוע את זה".

"גנב הקולות מהימין"

סיעת ש"ס בתגובה:"נפתלי בנט הנוכל מרעננה, שגנב את קולות הימין והקים ממשלה עם האחים המוסלמים והשמאל, מעז לדבר בשיא חוצפתו ויהירותו על 'סכין בלב'. בנט, הוא זה שתקע סכין בלב - שלקח קולות ימין והעביר אותם לשמאל".

סיעת ש"ס נגד בנט: "הנוכל מרעננה לקח קולות מהימין" (ארכיון),צילום: דודי ועקנין

בנט, של נעליך מעל רגליך, כשאתה מעז לדבר על יו"ר ש"ס הרב אריה דרעי, שיושב מעל 30 שנה בקבינט המדיני בטחוני ופועל לילות כימים למען ביטחון ישראל, והציל בכך אלפי לוחמים ואזרחים.

"בנט, של נעליך מעל רגליך כשאתה מדבר על יו"ר ש"ס הרב אריה דרעי, שיזם והקים את בלוק הימין ושומר עליו במשך שנים, בניגוד אליך שהקמת ממשלה עם האחים המוסלמים ועם השמאל, ממשלה שלא העזה לפעול נגד הטרור ולחסל את ראשי החמאס, מחשש שרע"מ תפיל את הממשלה. איך הבנאדם הזה עוד מעז בכלל להראות את פרצופו בציבור?".

"מטיף לסרבנות והשתמטות"

בתגובה למתקפה של סיעת ש"ס על דבריו, ראש הממשלה לשעבבר נפלתי בנט השיב:"ביד אחת חבר הקבינט דרעי שולח חיילים לסכן את חייהם בקרב ובידו השניה מטיף לסרבנות והשתמטות המונית. מי שלא יודע מה זה לא להירדם בלילה מפחד דפיקה בדלת, אינו יכול לשבת בקבינט מלחמה".

"כמו בשואה"

ראש ישיבת "אור ישראל", הגאון רבי יגאל רוזן מבכירי רבני דגל התורה, במתקפה חריפה על נפתלי בנט וראשי מערכת המשפט והצבא:"כמו בשואה, הם חשודים שהם יכולים להמית אותנו בתאי הגזים. גם האח מרעננה. הם חשודים על זה, אם הם רוצים, שיתבעו אותי בבית משפט. הם לא סופרים אותנו. רשעים, אנטישמים, הם יותר גרועים מהגרמנים יימח שמם!".

"הם יכולים להמית אותנו בתאי הגזים" • מתקפה חריפה של ראש ישיבת 'אור ישראל', הגאון רבי יגאל רוזן מבכירי רבני דגל התורה, על נפתלי בנט וראשי מערכת המשפט והצבא: "כמו בשואה, הם חשודים שהם יכולים להמית אותנו בתאי הגזים. גם האח מרעננה. הם חשודים על זה, אם הם רוצים, שיתבעו אותי בבית…pic.twitter.com/7D7pka08eK

— אבי רבינא Avi Ravina (@AviRabina)August 10, 2025

"לפזר את הכנסת וללכת לבחירות עכשיו, על רקע חוק הגיוס, זה הדבר הכי גרוע, זה יפגע בש"ס בקלפי. אין שום סיטואציה בעולם להביא חוק גיוס. אותם מנובלים בבית משפט עליון לא יסכימו לכך. אין מה להתעודד כרגע. והיה ונלך לבחירות, המצב יהיה הרבה יותר גרוע. כל אותם אנטישמים כבר יהיו בגיהנום כשהמשיח יגיע".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר