יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' הצביע הלילה (בין חמישי לשישי) באופן מפתיע נגד הצעת ראש הממשלה "להכרעת חמאס" ואף נגד כל הסעיפים האחרים שנתניהו העלה.
שר האוצר תקף בחריפות את ההצעה ואמר כי היא מוליכה שולל את הציבור ואת חיילי המילואים, משום שאינה כוללת ניצחון מלא וסופי על חמאס, אלא נועדה רק להגביר לחץ על הארגון כדי לנסות שוב להגיע לעסקה. גורם בסביבת ראש הממשלה דחה את הביקורת ואמר כי בנסיבות הקיימות ראש הממשלה הוביל להחלטה המקסימלית שאפשר היה לקבל בנסיבות הנוכחיות.
ל"ישראל היום" נודע כי במהלך הדיון נוצרה באופן חריג ביותר הסכמה בין סמוטריץ' לבין הרמטכ"ל אייל זמיר, לאחר ששניהם הגיעו למסקנה כי הצעת נתניהו אמנם תוביל למאמץ צבאי עצום אך בסופה אין ניצחון על חמאס. בשלב מסוים של הדיון זמיר אמר כי "אני מסכים עם השר סמוטריץ'".
שר האוצר אמר לשרים כי "ההחלטה הזו היא שקר, כי כשחמאס יראה שיש לו דרך מילוט מהלחץ הצבאי, הוא יסכים לעסקה חלקית. יהיה מאמץ צבאי עצום, יגייסו 200 אלף חיילים, חלקם ישלמו בחייהם, ובסוף תיסוגו מהשטחים שתפסנו, רק כדי להגיע לעסקה חלקית. אנחנו נבזבז שוב את כל ההישגים, רק כדי לחזור בדיוק על מה שקרה מאז 'מרכבות גדעון'. כי התכנית הזו לא מובילה לחיסול החמאס כמו שראש הממשלה הבטיח".
עוד הסביר, כי "אם תכלית התכנית היא ניצחון ראש הממשלה צריך להודיע במפורש שלא יסכים עוד לעסקה חלקית. כך חמאס יבין שנותרו לו שתי ברירות: כניעה בהסכם או השמדה. כל עוד אין הודעה כזו של רה"מ, המשמעות היא שמטרת המהלך הגדול היא שוב להגיע לעסקה חלקית. כך שתוכן ההחלטה לא תואם את הכותרת שלה, זה משהו שאני לא יכול להסכים לו", אמר סמוטריץ'.
מי שחלקו על דעתו היו השרים אריה דרעי וגדעון סער. דרעי, שהשבוע שב וקרא שלא להתגייס לצה"ל, אמר כי שחרור החטופים בכל מחיר הוא המטרה היחידה מבחינתו. סער אמר כי גם בגלל החטופים וגם בשל הלחץ הבינלאומי יש לחתור לעסקה.
יצוין כי ראש הממשלה לא הגיב לביקורת החריפה של סמוטריץ', שכעת שוקל את צעדיו הבאים.

