"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לאחר דיון מצומצם של 3 שעות: הצעה לכיבוש רצועת עזה תובא לקבינט; היועמ"שית קיבלה זימון לדיון
ראש הממשלה נתניהו קיים היום דיון ביטחוני מצומצם שנמשך כשלוש שעות בו הציג הרמטכ"ל את האפשרויות להמשך המערכה בעזה • בעקבות ההתייעצות החליט נתניהו להביא בפני הקבינט המדיני-ביטחוני הצעה לכיבוש מלא של רצועת עזה • צה"ל הודיע כי הוא "ערוך למימוש כל החלטה שתתקבל על ידי הקבינט המדיני-ביטחוני"
פעילות כוחות צה"ל בעזה. צילום: דובר צה"ל

לאחר דיון מצומצם של 3 שעות: הצעה לכיבוש רצועת עזה תובא לקבינט; היועמ"שית קיבלה זימון לדיון

ראש הממשלה נתניהו קיים היום דיון ביטחוני מצומצם שנמשך כשלוש שעות בו הציג הרמטכ"ל את האפשרויות להמשך המערכה בעזה • בעקבות ההתייעצות החליט נתניהו להביא בפני הקבינט המדיני-ביטחוני הצעה לכיבוש מלא של רצועת עזה • צה"ל הודיע כי הוא "ערוך למימוש כל החלטה שתתקבל על ידי הקבינט המדיני-ביטחוני"

0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים היום (שלישי) דיון ביטחוני מצומצם שנמשך כשלוש שעות, בו הציג הרמטכ"ל את האפשרויות להמשך המערכה בעזה. בעקבות ההתייעצות, נתניהו צפוי להביא לקבינט המדיני-ביטחוני החלטה עקרונית להשלמת ההשתלטות על כל רצועת עזה עד לכניעת חמאס או הסכמתו לדרישות סיום המלחמה.

בתוך כך, היועמ"שית קיבלה זימון לישיבת הקבינט. גורמים בסביבת לוין מסרו: ״אם עו״ד בהרב-מיארה אכן זומנה לישיבת הקבינט, מדובר בדבר חמור מאוד״. במזכירות הממשלה טוענים כי הזימון נשלח באופן אוטומטי.

על פי הפרטים שהתבררו, מדובר בהחלטה עקרונית רחבה להשלמת השליטה על כל שטח הרצועה, כאשר הצבא יהיה אחראי על אופן הישום. התכניות המפורטות למימוש ההחלטה יאושרו על ידי ראש הממשלה ושר הביטחון. מלשכת ראש הממשלה נמסר כי הרמטכ"ל הציג במהלך הדיון המצומצם את האפשרויות השונות להמשך הפעילות הצבאית ברצועת עזה.

גורם מדיני מסר כי "לא הצלחנו לשחרר את החטופים בשיטה שעד עכשיו ננקטה. לכן ראש הממשלה מאמין שבשיטה אחרת שתובא לאישור הקבינט נוכל להגדיל את הסיכוי לשחרור החטופים".

"צה"ל ערוך למימוש כל החלטה". ראש הממשלה נתניהו עם שר הביטחון כ"ץ והרמטכ"ל זמיר, צילום: מעיין טואף / לע״מ

צה"ל הודיע כי הוא "ערוך למימוש כל החלטה שתתקבל על ידי הקבינט המדיני-ביטחוני". הקבינט המדיני-ביטחוני צפוי להתכנס ביום חמישי בשעה 18:00 לאשר את ההחלטה, כאשר עדיין לא ברור מה יהיה ההרכב המדויק של הישיבה לאור העובדה ששר החוץ גדעון סער נמצא כעת בניו יורק.

ההחלטה על השלמת ההשתלטות על רצועת עזה, אם תתקבל, תהווה הסלמה משמעותית במערכה ותביא לשינוי יסודי באסטרטגיה הצבאית הישראלית ברצועה. המטרה המוצהרת היא להביא לכניעת חמאס או לגרום לו להסכים לדרישות ישראל לסיום המלחמה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...