ניסיון בלימה: נתניהו ייפגש הערב עם שר החוץ הגרמני שקרא להקמת מדינה פלשתינית
ודפול הוזמן לישראל על ידי מקבילו הישראלי גדעון סער והשניים צפויים גם הם להיפגש • בירושלים מייחסים משמעות ניכרת לפגישה עם שר החוץ הגרמני כדי למנוע ממדינתו להצטרף לבליץ נגד ישראל
נתניהו על רקע עזה. צילום: חיים-גולדברג/פלאש90, אי.אף.פי
פרסום ראשון: ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי להיפגש הערב (חמישי) עם שר החוץ הגרמני יוהן ודפול בירושלים. ודפול הוזמן לישראל על ידי מקבילו הישראלי גדעון סער והשניים צפויים גם הם. לאחר הפרסום אודות הפגישה, קרא ודפול להתחיל בתהליך להכרה במדינה פלשתינית. בתוך כך, גם ממשלת פורטוגל הודיעה כי היא תכיר במדינה פלשתינית.
גל ההכרה במדינה פלשתינית, צילום: ללא קרדיט
שר החוץ גדעון סער ושר החוץ של גרמניה יוהאן ודפול במסיבת עיתונאים בירושלים, צילום: אורן בן חקון
בהצהרתו המלאה לפני ההמראה אמר ודפול: "גרמניה משוכנעת שפתרון שתי המדינות במשא ומתן נותר הדרך היחידה לפתור את הסכסוך באופן בר-קיימא, ולאפשר לאנשים משני הצדדים לחיות בשלום, ביטחון וכבוד. עבור גרמניה, הכרה במדינה פלשתינית צפויה להיות סוף התהליך. אך תהליך כזה חייב להתחיל כעת. גרמניה לא תסטה מיעד זה. גרמניה תיאלץ להגיב לצעדים חד צדדיים".
גורם ישראלי אמר עוד לפני הפגישות הצפויות לשר החוץ הגרמני בישראל, על רקע הודעתו כי יש להתחיל בהליך הכרה במדינה פלשתינית, כי לא יופתע אם גם הגרמנים יודיעו על הליך חד צדדי. "גם הבריטים לפני שבוע היו נגד הכרה במדינה פלשתינית ושינו את דעתם בלחץ דעת הקהל בבית והמדינות החברות באיחוד האירופי. לא אופתע שגם אצל גרמניה זה ישתנה באותו האופן", אומר הגורם ל"ישראל היום".
על רקע הסחף המדיני נגד ישראל באירופה והכרזת מדינות רבות על הכרה במדינה פלסטינית בספטמבר, מייחסים בירושלים משמעות ניכרת לפגישה עם שר החוץ הגרמני כדי למנוע מגרמניה להצטרף לבליץ נגד ישראל.
דגלי ישראל, גרמניה והאיחוד האירופי., צילום: IMAGO/photothek via Reuters Conn
גם בגרמניה נשמעו בימים האחרונים ביקורת כלפי ישראל לאור התמונות הקשות שאמצעי התקשורת באירופה מראים, הכוללות רעב ומצוקת מזון קשה. דובר ממשלת גרמניה אף אמר השבוע כי הממשלה מוכנה לנקוט בצעדים נוספים כדי ללחוץ על ישראל בנוגע למצב בעזה.