דיווח: קטאר מצטרפת לקריאה לסיום המלחמה - בתנאים של ישראל

מדינות מאיחוד האמירויות ומהליגה הערבית פרסמו את תמיכתן בסיום המלחמה • עוד קראו המדינות לחידוש השיחות בנוגע לפתרון שתי מדינות

נתניהו על רקע עזה. צילום: חיים-גולדברג/פלאש90, אי.אף.פי

מדינות ערב כולל קטאר, ערב הסעודית ומצרים הצטרפו הערב (שלישי) לקריאות לארגון הטרור חמאס להתפרק מנשקו ולהעביר את השלטון ברצועה, זאת במאמץ לסיים את המלחמה. כך דווח בסוכנות הידיעות הצרפתית AFP.

רה"מ נתניהו: *״יש לנו עבודה להשלים - את חיסול החמאס והשבת חטופינו״ // איתי בית-און/ לע״מ

שבע עשרה מדינות מאיחוד האמירויות ומהליגה הערבית, פרסמו את תמיכתן בסיום המלחמה במכתב בן שבעה עמודים, עליו הוסכם בוועידה של האו"ם. עוד קראו המדינות לחידוש השיחות בנוגע לפתרון שתי מדינות.

"בהקשר של סיום המלחמה בעזה, חמאס חייב לסיים את שלטונו ברצועה ולמסור את נשקו לרשות הלפשתינית, עם מעורבות ותמיכה בינלאומית, בהתאם למטרה של מדינה פלשתינית ריבונית ועצמאית", כך נאמר בהכרזה.

מוקדם יותר פרסם ראש הממשלה בנימין נתניהו הודעה למשפחות החטופים ומסר כי סיים התייעצות נוספת בנושא שחרור החטופים. "מאז שובה של המשלחת מקטאר אנחנו לא מפסיקים לנסות. אבל יש מכשול אחד גדול, וכולם יודעים את זה - זה חמאס. הוא דבק בסרבנותו. כל מי שמכיר את העובדות, כולל המתווכות, כולם יודעים את זה. אנחנו לא מרפים. אנחנו נמשיך לעשות כל מה שאנחנו יכולים בדרך זו או בדרך אחרת. אנחנו מחויבים להשבתם״.

טבח 7 באוקטובר, צילום: ללא

עוד פורסם כי בישראל עדיין ממתינים לראות אם יש סיכוי לחידוש המשא ומתן. קטאר ומצרים ממשיכות לעמוד בקשר עם נציגי חמאס בדוחא במטרה לדחוק את הארגון לעמדות שנמצאות בתוך "מתחם הסבירות" מבחינתה של ישראל.

בתוך כך, בדיון הקבינט המצומצם אתמול דנו השרים גם באפשרות לספח שטחים ברצועת עזה במידה שארגון הטרור חמאס ימשיך להתנגד לעסקה בימים הקרובים. אפשרות אחרת שעלתה שוב היא פעילות ממוקדת צבאית באזורים בהם צה"ל לא פעל עד כה כדי לפגוע בקיני מחבלי חמאס.

שתי האפשרויות נידונו בפורום המצומצם כתוצאה מהקיפאון בשיחות לעסקה, כאשר האפשרות לסיפוח שטחים הוגדרה על ידי חלק מהשרים כאפקטיבית יותר. עם זאת, יו"ר ש"ס, אריה דרעי, שהשתתף בדיון חרף פרישת מפלגתו מהממשלה ציין במהלכו: "אין לנו מה לחפש בעזה".

מתווה העסקה עם חמאס (לפי דיווחים), צילום: .

בישיבת הקבינט המצומצם צה"ל הציג מספר תוכניות מבצעיות למקרה שהמלחמה תתרחב. ראש הממשלה נתניהו והרמטכ"ל זמיר הדגישו בדיון כי השיקול העליון בהרחבת הלחימה יהיה שמירה על שלומם של החטופים תוך כדי התמרון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר