על רקע החלטת הממשלה להגביר את אספקת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה, גורמים במפלגת הציונות הדתית הבהירו, כי במצב עניינים כזה, אין למפלגה מה לחפש בממשלה. מוקדם יותר היום אמרה השרה אורית סטרוק בשיחות סגורות כי היא שוקלת להתפטר מהממשלה. שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', טרם הגיב להחלטת נתניהו ומקיים התייעצויות קדחתניות.
גם במפלגת עוצמה יהודית זעמו. "זו פשיטת רגל מוסרית שבזמן שחטופים שלנו נמצאים בעזה ראש ממשלתנו מעביר לשם סיוע הומניטרי", מסר השר לביטחון לאומי. "אני חושב שבשלב הזה מה שהיה צריך להעביר לעזה זה דבר אחד, פצצות, לפוצץ, לכבוש, לעודד הגירה ולנצח את המלחמה".
כאמור, מוקדם יותר, פורסם ב"ישראל היום" כי שרת ההתיישבות אורית סטרוק, אמרה בשיחה סגורה כי היא שוקלת להתפטר מהממשלה בעקבות הכנסת האספקה לחמאס ביממה האחרונה, כך נמסר ל"ישראל היום".
נזכיר כי השר לביטחון לאומי ביקר הלילה בחריפות את ההחלטה על הגדלת הסיוע ההומנטירי לעזה וחידוש מבצע הצנחת סיוע לרצועה דרך הנתיב האווירי. "במוצאי שבת עודכנתי בידי גורם בלשכת רה"מ שבמהלך השבת התקיימה התייעצות ביטחונית בלעדיי (הטענה הרשמית: 'שלא נחלל שבת' - כאשר הם יודעים מצוין שכשר לביטחון לאומי אני זמין בשבת לכל אירוע והתייעצות ביטחונית חשובה) בה הוחלט להגדיל את כמויות הסיוע ה'הומניטרי' הנכנס לעזה", כתב בן גביר.
עוד הוסיף: "אמרתי לגורם מטעם הלשכה, כי מדובר בכניעה לקמפיין השיקרי של חמאס, שמסכנת את חיילי צה"ל, וכי הכניעה הזו חמורה פי כמה לאחר שראש הממשלה אמר ביום שישי כי 'נבחן דרכים אלטרנטיביות לשחרור החטופים'. מסתבר ש'הדרך האלטרנטיבית' היא להיכנע לחמאס והקמפיינים השיקריים שלו, ולהגדיל את הסיוע ההומניטרי שמגיע אליו ישירות. הדרך הזו מרחיקה את השבת החטופים, ובעיקר מרחיקה את הניצחון המוחלט במלחמה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)