"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הניסיונות לגייס מדינות נוספות ואיומי ישראל: מאחורי הכרזת מקרון על מדינה פלשתינית
נשיא צרפת ניסה לגייס את בריטניה וקנדה שיצטרפו להכרזתו מחמישי אך הללו סירבו מחשש לזעם אמריקני, כך עולה מדיווח ב"רויטרס" • גורמים ישראלים איימו כי צעד כזה יענה בסיפוח שטחים, אך בפריז הסיקו כי מעשיהם לא ישפיעו על נתניהו • ההחלטה בעד ריבונות בכנסת גרמה למקרון להאץ את צעדיו
מקרון ואבו מאזן. צילום: אי.אף.פי
דיווח

הניסיונות לגייס מדינות נוספות ואיומי ישראל: מאחורי הכרזת מקרון על מדינה פלשתינית

נשיא צרפת ניסה לגייס את בריטניה וקנדה שיצטרפו להכרזתו מחמישי אך הללו סירבו מחשש לזעם אמריקני, כך עולה מדיווח ב"רויטרס" • גורמים ישראלים איימו כי צעד כזה יענה בסיפוח שטחים, אך בפריז הסיקו כי מעשיהם לא ישפיעו על נתניהו • ההחלטה בעד ריבונות בכנסת גרמה למקרון להאץ את צעדיו

רויטרס
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הכרזתו שלנשיא צרפת עמנואל מקרון על הכרה במדינה פלשתיניתהגיעה אחרי מאמצים רבים מצידו להניע מהלך רחב יותר בנושא, כך עולה היום (שבת) מדיווח בסוכנות הידיעות רויטרס.

על פי הדיווח, החלטתו של מקרון לקדם את ההכרה החלה עם ביקורו בעיירה המצרית אל-עריש שגובלת בעזה. שם נדהם ממדדי המשבר ההומניטרי הגובר והבהיר כי פריז תבחר בהכרה.

בשיתוף פעולה עם סעודיה, מקרון הגה תכנית לפיה מדינות נוספות מה-G7, בריטניה וקנדה יכירו יחד עם צרפת במדינה פלשתינית, כאשר מהצד השני יילחץ על מדינות ערב לאמץ עמדה רכה יותר כלפי ישראל בוועידת האו"ם. למרות מאמציו שכללו שבועות ארוכים של שיחות, לא הצליח לשכנע מנהיגים נוספים להצטרף להכרזה.

מקרון הושפע מהדיווחים על המצב ההומניטרי. רצועת עזה, השבוע, צילום: רויטרס

שלושה דיפלומטים ציינו ביותר כי לונדון לא הייתה מעוניינת בהתמודדות עם זעמה של ארצות הברית. בקנדה נקטו עמדה דומה, והותירו את מקרון לבדו. "התברר יותר ויותר שאנחנו לא יכולים ששותפים נוספים יצטרפו", אמר דיפלומט צרפתי וציין כי צרפת תנסה מדינות נוספות להצטרף ליוזמה לקראת הוועידה על פתרון שתי המדינות שתתרחש באו"ם בספטמבר.

בתוך הפוליטיקה הפנימית של צרפת מקרון היה נתון ללחץ גובר לעשות דבר מה ברקע התמונות הקשות מרצועת עזה. עם זאת, בשל הקיטוב הפוליטי וקהילות מוסלמיות ויהודיות גדולות כל אחת, לא הייתה דרך פעולה אחת ברורה שתספק את כל הצדדים.

גורמים צרפתים שקלו בעבר להודיע על תמיכתם במדינה פלשתינית במהלך ועידת שתוכננה להתקיים בחודש יוני באו"ם לצד סעודיה, זאת במטרה לשרטט מפת דרכים למדינה פלשתינית בת קיימא תוך הבטחת ביטחון לישראל. הוועידה נדחתה בשל לחץ דיפלומטי רב מצד ארצות הברית והמלחמה עם איראן.

העצרת הכללית בזמן נאום אבו מאזן בשנה שעברה, צילום: אי.פי

ההכרזה של מקרון ביום חמישי האחרון קשורה לגרסה מתוכננת מחדש של הוועידה באו"ם שכרגע מתוכננת לימים שני ושלישי. הפגישה הזו תתקיים במעמד השרים, אך בפריז הוחלט לקיים אירוע שני עם ראשי מדינות וממשלות בשולי העצרת הכללית של האו"ם בספטמבר, שם מקרון יכריז על הכרה רשמית.

גורמים צרפתים מצביעים כי להכרזה של הנשיא הצרפתי קדמו חודשים אינטנסיביים של לובי ישראלי בניסיון למנוע את צעדיו, במקביל להפעלת לחץ להפחתת הביקורת החריפה של נתניהו עליו.

ישראל רמזה על סיפוח. יישוב בבקעת הירדן, צילום: מירי צחי

מקורות המעורים בנושא כי ישראל איימה על צרפת בצמצום שיתוף המודיעין, סיבוך היוזמות האזוריות של פריז - ואף רמזה על סיפוח אפשרי של חלקים מיהודה ושומרון.

למרות האיומים, גורמים צרפתים הגיעו למסקנה שנתניהו יעשה ביהודה לשומרון כל מה שיחשוב שיהיה לטובתו, ללא קשר לפעולותיה של צרפת. הצבעת הכנסתבעד החלת ריבונות עקרונית בשטחי יהודה ושומרוןנתפסה בצרפת כסיפוח דה-פקטו של השטח והוסיפה לדחיפות בפריז להוציא את ההכרזה. "אם יש רגע בהיסטוריה להכיר במדינה פלשתיני, גם אם זה רק סמלי, אז הייתי אומר שהרגע הזה כנראה הגיע", אמר בכיר צרפתי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...