"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מקורות פלשתיניים: חמאס העביר תשובתו, המתווכות דורשות שינויים

בישראל לא התקבלה עדיין תשובת חמאס להצעה האחרונה • עם זאת, בישראל יודעים כי חמאס העביר למתווכות תשובה שהן לא מרוצות ממנה • כעת המתווכות מחכות לתשובה מעודכנת של חמאס

0השמעה
מחבלי חמאס ברצועת עזה. צילום: רויטרס

מקורות פלשתיניים מסרו לערוץ הסעודי "אל-ערביה" כי חמאס העביר את התשובה הסופית שלו להצעה להפסקת אש, כשהתשובה כוללת הערות לגבי מנגנוני הסיוע, מפות הנסיגה והערובות להפסקת אש. לפי המקורות, המתווכים דרשו מחמאס שינויים כדי שהתשובה תהיה חיובית ולכן היא טרם הועברה לישראל.

ההתפתחות מגיעה לאחר שבישראל עדיין לא התקבלה תשובה רשמית מחמאס להצעה האחרונה, אך גורמים ישראליים העריכו כי חמאס כבר העביר גרסה ראשונית של תגובתו למתווכות - שאינן מרוצות ממנה. כעת מתברר כי המתווכות ממתינות לתשובה מעודכנת של חמאס לאחר שדרשו ממנו שינויים.

גורמים דיפלומטיים אמריקנים וערבים אומרים כי אף שטרם הגיעה תשובה רשמית מחמאס, יש איתותים חיוביים באשר למפת נסיגת צה"ל, לאחר שהובהר להם כי זו המפה הסופית. עדות לאופטימיות אפשר אולי גם לשאוב מכך שסטיב וויטקוף, שליחו של הנשיא טראמפ, יצא אמש בדרכו למזרח התיכון.

רכבי הצלב האדום בעסקת החטופים האחרונה (ארכיון),צילום: אי.פי.איי

לדברי הגורמים הדיפלומטיים, רוב חילוקי הדעות יושבו גם בסוגיית המחבלים שישוחררו במסגרת העסקה וגם בסוגיית האספקה. ארגון הטרור שב ודרש כי האספקה שתגיע תהיה בהיקפי ענק (600 משאיות ביום) ובשליטתו, וכן שתופסק חלוקת האספקה במרכזי GHF האמריקנית שבחסות צה"ל. לפי הגורמים, בעניין זה יש מתווה כמעט מסוכם, אך בהנהגה הרחבה של חמאס יש חילוקי דעות ולכן העיכוב. הם הביעו תקווה זהירה להתקדמות לחתימה בתוך ימים.

אופטימיות ישראלית

דברים דומים נשמעו אתמול גם מפי בכירים במערכת הביטחון, שאף הגדילו ואמרו כי עסקה לשחרור חטופים קרובה "במרחק של ימים אפילו, או אולי פחות מכך". לדבריהם, "רוב מוחלט של המחלוקות נפתרו, כולל סוגיית הסיוע שבמסגרתה יועברו לרצועת עזה 500 משאיות ביום - 300 מהן ינותבו למרכזי החלוקה, היתר יישלחו לשטחי הרצועה".

עסקת החטופים הקודמת,צילום: אי.פי

עוד ציינו כי הושגה הסכמה גם במסגרת מפתחות המחבלים, ולפיה ישוחררו כ-1,000 עצורים ו-100-200 אסירי עולם. "הסוגיה האחרונה שטרם הושגה בה פשרה היא סוגיית המפות והנסיגה מציר מורג", הוסיפו.

מנגד, גורם מדיני הכחיש כי חלה פריצת דרך כלשהי במגעים. "נכון לעכשיו", אמר, "לא התקבלה תשובת חמאס, לא נוהל עדיין מו"מ על האסירים ולא הושגו הסכמות בנושאים המוזכרים". הסתייגות דומה הובאה גם בערוץ הסעודי "א-שרק" המקושר לחמאס, שציטט אתמול מקור פלשתיני שמסר כי המו"מ בקטאר עדיין מתמקד במפות הנסיגה. לדברי המקור, המתווכים המצרים והקטארים עובדים מול הממשל האמריקני כדי לגשר על הפער במפות, כך שיהיו מקובלות על שני הצדדים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר