"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המנגנון שמאפשר לחמאס לגרור רגליים - והסימן שיעיד על ההתקדמות במו"מ
אדם בוהלר חזר על העמדה הישראלית כי "יש הזדמנות להשיג עסקה - ישראל רוצה זאת אך חמאס מאוד נוקשה" • גורם המקורב לרה"מ הודה כי ארגון הטרור לא השיב לסוגיות הקריטיות שעל השולחן • בינתיים, האופטימיות נשענת על כך שנתניהו לא הנחה את צוות המו"מ לשוב מדוחא • בתוך כך, חמאס מנסה אזרחים לייצר כאוס
ראש הממשלה נתניהו ושליח טראמפ וויטקוף על רקע עזה. צילום: אלכס קולומויסקי, אי.אף.פי
פרשנות

המנגנון שמאפשר לחמאס לגרור רגליים - והסימן שיעיד על ההתקדמות במו"מ

אדם בוהלר חזר על העמדה הישראלית כי "יש הזדמנות להשיג עסקה - ישראל רוצה זאת אך חמאס מאוד נוקשה" • גורם המקורב לרה"מ הודה כי ארגון הטרור לא השיב לסוגיות הקריטיות שעל השולחן • בינתיים, האופטימיות נשענת על כך שנתניהו לא הנחה את צוות המו"מ לשוב מדוחא • בתוך כך, חמאס מנסה אזרחים לייצר כאוס

שירית אביטן כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ישראל פועלת בכל כוחה להשיג עסקה, חמאס מסרב לתת תשובות והמשא ומתן לא מבשיל.תמונת המצב הזו עולה בשיחות שמקיימים גורמי ממשל אמריקניים ביממה החולפת על רקע הטענות נגד ישראל בשל "המצב ההומניטרי ברצועה".

טראמפ%3A "סיכוי טוב להגיע לעסקה - עוד השבוע" %2F%2F פוקס ניוז

השליח האמריקני לענייני חטופים, אדם בוהלר, אמר ל-CNN כי "יש הזדמנות להשיג עסקה, ישראל רוצה את זה, אך חמאס מאוד נוקשים. הוצעו להם הרבה הצעות שהם היו צריכים לקחת, והגיע הזמן שהם ישחררו את החטופים. אני יותר אופטימי מבעבר, הייתי רוצה לראות שחמאס ינקוט פעולות. אם הם לא יעשו את זה, אז ישראל תצא לפעולות צבאיות במקום".

גרירת הרגליים של חמאס

בוהלר חוזר למעשה על העמדה הישראלית לפיה גרירת הרגליים של חמאס תגבה ממנו מחיר, אך עוד לא ברור מה דפוס הפעולה שייבחר ברצועה והאם אכן כניסה למחנות המרכז, חרף הסיכון לחטופים, נמצאת על הפרק או משמשת רק כאיום.

גורם ישראלי המקורב לראש הממשלה בנימין נתניהו הודה כי עד כה חמאס לא משיב לסוגיות קריטיות על השולחן, בעוד הצוות הישראלי מסר את עמדתו תוך פשרות משמעותיות. "ללא תשובה של חמאס אין אפשרות להתקדמות", הבהיר.

ראש הממשלה בנימין נתניהו, צילום: אי.אף.פי

בינתיים, ראש הממשלה נתניהו לא הנחה את צוות המו"מ לשוב לארץ והדיונים מול המתווכות נמשכים בדוחא.

גורמים ישראלים לא מזהים סימנים להתקדמות מאז סוף השבוע, והאופטימיות נשענת רק על העובדה שהצוות הישראלי נשאר בשיחות ולא סוגר את הדלת על האפשרות לעסקה חרף תרגילי חמאס, שמנסה להכניע את ישראל בזירה הבינלאומית.

נותר רק שחמאס יגיש את תשובתו

גורמים צבאיים אמרו כי מדיווחים ברצועה עולה כי חמאס שולח עשרות אזרחים למוקדי חלוקת הסיוע כדי לייצר כאוס ותמונות שמזיקות לישראל, ולהוביל כך שוב להכנסה מסיבית של סיוע שתיפול לידי ארגון הטרור ותייתר את עבודת מרכזי החלוקה.

רכבי הצלב האדום בעסקת החטופים האחרונה (ארכיון), צילום: אי.פי.איי

זו אותה שיטה שהפעיל ארגון הטרור בהפגנות על הגדר תוך שימוש באזרחים כדי להבקיע את חומת ההגנה של צה"ל. החשש הוא שבאזור הדמדומים בזמן חתירה לעסקה - ישראל תמצא את עצמה פגיעה יותר בתוך הרצועה ללא תוכנית סדורה. "ישראל מכניסה כמויות של סיוע לרצועה גם במשאיות כדי למנוע רעב בעזה, כולל 2,000 טון מזון לתינוקות רק בימים האחרונים", אומרים גורמי ביטחון.

הכנסת הסיוע תימשך במקביל לחברה האמריקנית כדי להמנע מתמונות רעב ולשמר את מרחב הלגיטימציה להמשך המלחמה.

ברקע הוויתורים שישראל כבר עשתה בשיחות, בין היתר בשחרור המחבלים, דרך נסיגה חלקית מציר מורג ועד להסכמה על הכנסת מאות משאיות סיוע ביום, נותר כעת רק שחמאס יגיש את תשובתו. מבחן ההתקדמות היה ונותר אומרים בדוחא - הגעת השליח וויטקוף כדי להחתים את הצדדים ולגזור את הסרט.

חיילים ברצועה, צילום: דובר צה"ל

עד אז, המשלחת הישראלית תמשיך להפגין כוונות טובות בחסות אמריקנית, או שבממשלה יידרשו לחשב מסלול מחדש ביחס למטרות המלחמה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...