מחוקקים מ-8 מדינות בארה"ב סיכמו השבוע כי יקדמו הצעת חוק שתחייב שימוש בשם "יהודה ושומרון" במקום "הגדה המערבית" במסמכים הרשמיים של המדינה. המדינות כוללות את יוטה, טנסי, אלבמה, לואיזיאנה, איידהו, איווה ואוקלהומה, בנוסף לארקנסו שכבר העבירה את החוק.
השר דרמר: מקדמים ריבונות ישראלים ביהודה ושומרון \ מועצת יש"ע
ההחלטה התקבלה במהלך הכנס השנתי של ארגון המחוקקים הגדול בארה"ב ALEK המאגד אלפי מחוקקים מ-50 מדינות בארה"ב. במסגרת הכנס התקבלה הצעת החלטה פה אחד בארגון לקבל את החוק בעד יהודה ושומרון.
המהלך מהווה המשך ישיר להצעת חוק פדרלית של שדולת יהודה ושומרון בקונגרס, שיזמה חברת הקונגרס קלאודיה טני עם ראש מועצת שומרון יוסי דגן, ואליה הצטרפו כבר למעלה מ-20 חברי קונגרס. יו"ר ועדת החוץ של הקונגרס, בריאן מאסט, הצהיר לאחרונה כי גם הוועדה תאמץ את השמות ההיסטוריים בלבד.
לפני כחודש וחצי הפכה ארקנסו למדינה הראשונה בארה"ב שמחוקקת חוק רשמי הקובע כי יש להשתמש רק במונח "יהודה ושומרון" בכל מסמך ממשלתי. החוק נולד מתוך שיתוף פעולה בין המחוקקת מקלינדן לבין דגן.
דגן הסביר את חשיבות המהלך: "זו לא פחות ממהפכה. אנחנו מקדמים יחד את החוק כי זה הצדק ההיסטורי - המשימה המשותפת היא: להביא ריבונות ליו"ש, ארץ התנ"ך. אני מאמין שהאויב הגדול ביותר שלנו הוא הבורות. השקר בנוגע ל'גדה המערבית' או 'שטח כבוש' חייב להסתיים. עלינו להניח על השולחן את האמת: יהודה ושומרון הם לב ליבה של ישראל, המקום שבו התרחשו כל אירועי התנ"ך".
הסנאטור ג'ים דודסון הציג בכנס את החוק מארקנסו כמודל לחיקוי: "מדינת ארקנסו מכירה כעת בחוק בשמות ההיסטוריים של יהודה ושומרון, ואינה מתייחסת כלל ל'גדה המערבית' בכל המסמכים הרשמיים שלנו. אנחנו מציגים את ההצעה הזו כמדיניות מודל שמדינות אחרות יכולות לאמץ ולקחת בחזרה למדינותיהן. אנחנו כאן עם למעלה מ-450 מחוקקים מכל רחבי המדינה".
חברת בית הנבחרים מינדי מקלינדן הדגישה את החשיבות ההיסטורית: "הגדה המערבית היא מונח פוליטי. האדמה מוגדרת על ידי המונח המקראי והמונחים ההיסטוריים של יהודה ושומרון. הממצאים הארכיאולוגיים האחרונים מוכיחים שהעם היהודי היה שם 1,500 שנה לפני שהעם הפלשתיני הופיע שם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו