ארבל והאקבי. צילום: אורן בן חקון/רויטרס

עימות חריג בין השר ארבל לשגריר האקבי: "דרך הפעולה שבחרת חורגת מהנורמות"

שר הפנים שלח מכתב חריג לשגריר ארה"ב בישראל בו הוא מאשים אותו ב"חריגה מהנורמות" • המכתב מגיע אחרי שהשגריר האקבי הביע זעם על כך שרשות האוכלוסין הכפופה לשר לא אישרה היתרי כניסה של נוצרים אוהבי ישראל

[object Object]

עימות חריג בין שר הפנים משה ארבל לשגריר ארה״ב בישראל מייק האקבי: במכתב ששיגר היום (חמישי) השר, הוא מאשים את האקבי ב״חריגה מנורמות״. מכתבו של ארבל מגיע לאחר שהאקבי הביע זעם על כך שרשות האוכלוסין וההגירה, הכפופה לשר הפנים, לא אישרה היתרי כניסה לכמרים אמריקנים אוהדי ישראל.

שגריר ארה"ב מייק האקבי מגיע למשפט נתניהו %2F%2F אלינור שירקני קופמן

״הופתעתי לגלות את הדרך בה הוצגו טענותיך – ובפרט את ההחלטה לשלוח את מכתבך למגוון רחב של בעלי תפקידים בכירים, מבלי לפנות תחילה אליי או אל לשכתי באופן ישיר. לטעמי, דרך פעולה זו חורגת מנורמות העבודה המקובלות ואינה משקפת את הקשר הישיר והבונה שנרקם בינינו״, כותב ארבל לנציגו של טראמפ.

לעניין עצמו כותב שר הפנים כי ״כל בקשה שהובאה לידיעת לשכתי טופלה בפרק זמן קצר במיוחד. הנחתי על אותו אופן גם בטיפול במקרים שהוזכרו במכתבך – מקרים שלא הובאו לידיעתי קודם לכן״.

בחדשות 12 פורסם מוקדם יותר כי האקבי שיגר מכתב חריף לשר הפנים משה ארבל, שבו הוא זועם על כך שישראל לא נותנת אשרות כניסה קולקטיביות לארץ לעשרות ארגונים נוצריים - ומאיים לשלול ויזות לישראלים. העתק של המכתב נשלח לשורת בכירים ישראלים, בהם ראש הממשלה, הנשיא, שר החוץ ויו"ר הכנסת. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...