ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ עתידים להיפגש הלילה (שני, שעון ישראל) כשאחד הנושאים המרכזיים יהיה מטבע הדברים עסקת החטופים. לקראת הפגישה, ועל רקע ציפיית משפחות 50 החטופים למעט בשורות, בישראל שידרו אופטימיות יחסים בעוד בתקשורת הערבית עולים קולות על קשיים לכאורה.לפי דיווחים ערביים, סבב המשא ומתן השני בין ישראל לחמאס הסתיים ללא פריצת דרך.
צוות המשא ומתן הישראלי בדוחא עדכן את פמליית נתניהו כי האווירה בשיחות אודות עסקת החטופים חיוביות. גורם בפמליית נתניהו דחה את הדיווחים כאילו השיחות נתקעו והעריך כי ניתן יהיה להגיע להסכם חדש עוד במהלך ביקור נתניהו בוושינגטון בשבוע הקרוב.
גורמים המעורים בנסיעת ראש הממשלה אומרים הבוקר ל"ישראל היום" כי "הנושא המרכזי לדיון בין המנהיגים הוא גיבוש מהלכי המשך בנושא האיראני". בעוד על המו"מ וההתפתחויות בדוחא מופקד ויטקוף, המיקוד של נתניהו צפוי להיות דווקא בנושא האיראני לאחר המלחמה המשותפת נגד הגרעין. בנוסף נודע כי שלום עם סוריה לא על הפרק בביקור הנוכחי ולא בשבועות הקרובים.
באשר למתרחש בדוחא - המשא ומתן נמשך ביחס לשלושת הנושאים במחלוקת: נסיגת כוחות צה"ל, חלוקת הסיוע ואופן סיום המלחמה או השיחות לסיום המלחמה. בכל אחד מהנושאים האלה דחה חמאס את הנוסחים שהופיעו בהצעה הקטארית. בישראל אומרים כי למרות הגדרת השיחות כ"טובות" מרחב הגמישות הישראלי ביחס לכל אחד מהשלושה מוצה כאשר ישראל נענתה לשינויים שהציעה קטאר ביחס למתווה ויטקוף שנמצא על הפרק.
במצרים טוענים: המו"מ בדוחא עסק בהכנסת אספקה
הערוץ המצרי "אל-ר'ד" דיווח ממקורותיו כי סבב המשא ומתן אמש בדוחא בעניין הפסקת אש בעזה, עסק רק בסוגיית הכנסת האספקה, ולא חלה במהלכו התקדמות בין הצדדים. מקורות הערוץ טענו כי ישראל מתעקשת שהאספקה תוכנס דרך החברה האמריקנית ויתווספו מרכזי חלוקה שלה. חמאס לעומת זאת מעוניין בסיוע דרך האו"ם ומוסדות אחרים במסגרת המנגנון הקודם.
לפי דיווחים, מתווה העסקה הנוכחי כולל הפסקת אש ל-60 ימים. שמונה חטופים חיים ישוחררו ביום הראשון, 5 ארונות חללים יימסרו ביום השביעי, חמישה ארונות חללים נוספים יימסרו ביום ה-30, שני חטופים חיים ישוחררו ביום ה-60. במהלך המתווה תיערך היערכות מחדש של צה"ל ונסיגה לקווים שיסוכמו בשיחות. כמו כן תוחזר אספקה הומניטרית נרחבת דרך ארגוני האו"ם, לצד המשך פעילות מרכזי האספקה שבחסות צה".ל
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
