פפ גווארדיולה מכירים? אם לא, אז תדעו שמדובר במאמן הכדורגל הטוב ובוודאי המפורסם ביותר בעולם. בכל אופן - החבר גווארדיולה מקבל אתמול תואר ד״ר לשם כבוד מאוניברסיטת מנצ׳סטר, העיר שבה הצעיד את הקבוצה המקומית להישגים חסרי תקדים. ולמה הקדיש גווארדיולה שש דקות תמימות מנאומו אתמול? נכון, לילדים מתים בעזה.
״אי אפשר להישאר אדיש למוות של כל-כך הרבה ילדים בעזה״, אמר. ״כל אדם עם מצפון ולב מוכרח להרים קול צעקה, כי היום אלה ילדי עזה ומחר אלה הילדים שלנו״; לא הבנתי עד תום אם פפ התכוון לכך שישראל עומדת לעבור לשלב הבא במהלכיה האימפריאליסטים ולכבוש את אירופה; וגם לא גיחכתי אפילו (גם אם בעצב מה) מול העובדה שהוא אינו מבין שאם נשקפת סכנה לילדי מנצ׳סטר, או ספרד, ארץ מוצאו, אז היא דווקא ממיליוני הפונדמטליסטים המוסלמים שהם הכניסו לארצם, מתוך שאננות שכזאת, אבל זה ממילא לא העניין.
הנאום של פפ גווארדיולה נגד ישראל: "מה שקורה בעזה כואב בכל הגוף" // אוניברסיטת מנצ'סטר, אנגליה
העניין הוא ששנאת ישראל, לצד הנרטיב הפלשתיני, השתלטו לא רק על החוגים הפוליטיים ועל כלי התקשורת והמוסדות האקדמיים במערב, אלא שכעת הם גם מתחילים לחלחל - במהירות מטרידה - ללב המיינסטרים; אפילו לנאום של מאמן כדורגל מאד מפורסם. וגם אם אפשר להאשים את גווארדיולה בבורות ובשטחיות ובחד צדדיות מעוותת, עדיין, זה המוצא הקל. המוצא הקשה יותר הוא הכרה לאומית אמיצה בכך שאי אפשר עוד לעצום עיניים מול מחדל ההסברה הישראלי הנורא. מחדל שנזקיו הם אסטרטגיים, וגם היסטוריים, לא רק עבור ישראל, אלא עבור כל העם היהודי.
אין טעם עכשיו לבכות על החלב שנשפך, לקונן על הממשלה הכושלת הזאת, שנזקיה וכשלונותיה הרסניים; אלא לפעול לשינוי המצב הזה. מובן שדוברים ישראלים (תודה אהוד ברק! תודה אהוד אולמרט!) וכלי תקשורת ישראלים מסויימים מסבים נזק אדיר לישראל בעולם בשיתוף הפעולה שלהם עם הנרטיב הפלשתיני והאנטישמי, מתוך שנאת נתניהו. זה מה יש, ועם זה נצטרך לנצח.
אבל הבעיה היא שנדמה שישראל בעצמה אינה יודעת עוד לדייק את הנרטיב שלה, וקל וחומר: את מסריה. וכך, כאשר הסיפור הישראלי-פלשתיני הופך לשטחי, ועמדת המוצא של כל שיחה עם דובר ישראלי מציבה אותו בעמדת התגוננות, אין לנו שום דרך להצדיק את המשך המלחמה בעזה לעולם (גם אם בתוכנו יש רבים ששותפים לתמיהה מה תכליתה), וכנראה גם להמשיך ולפעול בחזיתות מטרידות אחרות. וזו כבר פגיעה בבטחון הלאומי של ישראל, וביכולתה להגן על האינטרסים הבטחוניים והלאומיים שלה. וכל זה מבלי שהזכרנו בכלל את הפרס שצפויים לקבל הפלשתינים מהעולם על המלחמה שכרתו - מדינה פלשתינית. כך או כך: מדובר באזעקת אמת. כשלון ההסברה הוא מחדל שתוצאותיו הרות אסון לישראל.
הגיעה השעה (והיא ממש עכשיו) לתוכנית לאומית אמיתית, עמוקה, מקיפה, רב מערכתית, לבניית מערך הסברה לאומי אמיתי, יעיל, נרחב, מנוהל ומתוקצב כהלכה. אם נמשיך להותיר את הזירה התקשורתית הבינלאומית לעוכרי ישראל (הרבים והמתרבים), אנו עלולים למצוא את עצמנו לא רק בבידוד וניכור בינלאומי, כי אם גם בערעור של ממש על זכותנו להחזיק מדינה של יהודים. וזו כבר סכנה לאומית. והיא גם ברורה, וגם מיידית.
ולגבי פפ גווארדיולה - אם תבקשו נחמה: מנצ׳סטר סיטי שלו חוותה העונה את השנה הרעה ביותר תחת הדרכתו. זו אמנם נחמה מסויימת, אבל נדמה לי שכמו הרבה נחמות מסוג זה בעת הזו - היא נחמת שוטים. לכל הפחות - שמחת עניים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו