ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה״ב דונלד טראמפ דנו בשיחתם אתמול (שני) באפשרות הדרמטית שהאיראנים הצליחו לייצר את מנגנון ״ההדק הגרעיני״, לאור מאגרי האורניום המועשר שברשותם המשמעות היא ששלטון האייתולות נמצא במרחק של שבועות, ואף ימים, מייצור נשק גרעיני.
ארצות הברית תחריף את העיצומים נגד איראן במקביל למו"מ אבל היא מתנגדת לתקיפה על מתקני הגרעין של איראן במהלכו, כך הבהיר הנשיא דונלד טראמפ לראש הממשלה בנימין נתניהו בשיחתם הטלפונית אתמול. השניים דנו באפשרות כי איראן כבר הצליחה לעבור את השלב הטכני של מנגנון הפיצוץ, כלומר צמצמה את הזמן מעת ההחלטה עד ליצורה של פצצה לשבועות בודדים.
טראמפ אמר בין השאר כי ברור שאיראן לא תשיב בחיוב להצעה האמריקנית וכי סוגיית העשרת האורניום שהיא קו אדום מבחינתו, היא סלע מחלוקת שלא נפתר. עוד אמר כי אין בכוונתו להאריך את המשא ומתן יותר מהשבועות הקרובים. כמו כן הודיע כי ארצות הברית תדאג לקידום תהליך ה"סנאפ באק" לאור ההפרות האיראניות של התחייבויותיה בסוגיית העשרת האורניום.
נתניהו מנגד העלה את ההערכה הישראלית כי אין סיכוי להוריד את איראן מעמדותיה בסוגיות הבסיס, וכי לבד מהעשרת האורניום יש לטפל גם בסוגיה של הטילים הבליסטיים, שהיא ממשיכה לפתח ולייצר.
השבוע פורסם כי איראן חתמה עם סין על הסכם לאספקת חלקים למערכות הטילים המתקדמים שלה. בהקשר לאפשרות של תקיפה באיראן, טראמפ הבהיר כי כל עוד נמשך המו"מ אין מקום לתקיפה ישראלית עצמאית. נתניהו לא הביע התנגדות לעמדה האמריקנית אך העלה את החשש מפני מריחת זמן של איראן כטקטיקה של המו"מ.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו