"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פרשנות

הסימנים שרומזים: חמאס בדרך ליפול

הצד הישראלי קיבל את הצעת וויטקוף די מהר, אבל אצל חמאס הדברים לא ברורים • אסור להיות אופטימיים מדי, אבל יש צבר גדל והולך של סימנים לקריסת ארגון הטרור, כמו: היעדר שליטה באוכלוסיה ואובדן של כמעט כל הפיקוד הבכיר והבינוני • אולי המשך והעצמת המהלך הצבאי יביאו להבנת של חמאס את מצבו

,עודכן
0השמעה
מחבלי חמאס ברצועה (ארכיון). צילום: אי.פי.איי

לאמריקנים די נמאס מהתשובות החלקיות של חמאס, המנסות להראות כאילו הוא מקבל את ההצעות של השליח סטיב וויטקוף, אבל בפועל שולל חלק מהסעיפים ודורש בהם שינויים.

הודעתו של וויטקוף הקובעת כיתגובת חמאס לא מקובלת, הודעה שניה בתוך עשרה ימים המותחת ביקורת קשה על חמאס, מעידה על הקשחת הקו מול חמאס. אבל יש עוד כיוון אפשרי לגישה הקשוחה הזו, גישה שהביאה להצעה האחרונה שאותה ישראל יכלה לקבל ביתר קלות.

הודעתו מעידה על הקשחת הקו מול חמאס. סטיב וויטקוף,צילום: רויטרס

נזכיר שבהצעה החדשה, בניגוד לקודמת, אין פירוט קווים ולוחות זמנים לנסיגה, אין ביטול של מרכזי החלוקה ואין מחוייבות לסיום המלחמה. הכיוון הזה עשוי להעיד כי גם בוושינגטון מריחים את האפשרות לקריסה של ארגון חמאס. אסור להיות אופטימיים מדי, אבל יש צבר גדל והולך של סימנים לכך: היעדר שליטה באוכלוסיה, אובדן של כמעט כל הפיקוד הבכיר והבינוני, מערך אספקה לתושבי עזה (שיעילותו מפתיעה גם את הספקנים), וגם התקדמות צבאית מדודה, עקב בצד אגודל, עם מינימום נזקים ואבידות.

השינויים שחמאס דורש במתווה וויטקוף,צילום: ללא

וושינגטון מאמינה שחמאס במצבו ועם הגב אל הקיר לא יכול לבוא בדרישות כאלה. אין לו מספיק קלפים חזקים לשם כך. אין זה אומר שבבית הלבן מקבלים את כל דרישות ממשלת נתניהו או שיקבלו כיבוש לשם התנחלות. הצד הישראלי קיבל את הצעת וויטקוף די מהר. החלטה נכונה, גם כי היא מבטיחה את המשך התמיכה האמריקנית במהלך הצבאי והגנה מדינית.

ההבנה של המצב לא רצה עד הסוף. מחבלי חמאס ליד אמבולנסים של הצלב האדום ברצועה,צילום: אי.פי.אי

אצל חמאס הדברים לא ברורים. הרושם שנוצר היה כי חמאס מתחיל להבין את מצבו, כי אנשי החוץ ההנהגה השוכנת בקטאר שומעים את שוועת האוכלוסיה מחד, ואת הדיווחים על התחלת התפוררות הכוח הצבאי, מאידך. אבל כנראה שההבנה לא רצה עד הסוף, כנראה שעדיין מאמינים שם כי הלחץ הבינלאומי מאירופה, והמחאה בישראל, יביאו לתוצאות. אולי המשך והעצמת המהלך הצבאי יביאו לשינוי, שבינתיים עוד לא קרה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר