על רקע מבצע האכיפה של המשטרה הצבאית נגד משתמטי גיוס, היועצת המשפטית לממשלה הצהירה היום (שלישי) בדיון מעקב על צווי הגיוס לחרדים: "בשונה משנת הגיוס המסתיימת, בשנת הגיוס הקרובה צריך לשלוח צווים לכלל הבריכה של מועמדי הגיוס. כלומר, 18 ועד גיל הפטור וסטייה מכך תדרוש הצגת טעמים מקצועיים 'כבדי משקל'".
הוסיפה היועמ"שית: "שר הביטחון לא ענה על פנייתי מחודש מרץ לקידום הרחבת סל כלי האכיפה ושלילת ההטבות הכלכליות ממשתמטים מגיוס בדגש על צעדים שאינם דורשים חקיקה".
אחים לנשק מסרו בתגובה לדברי היועמ"שית: "צה"ל זקוק ללוחמים עכשיו, לא בשנת הגיוס הבאה. אנו מברכים על הנחיית היועמ"שית להרחיב את שליחת צווי הגיוס לחרדים, אך המדינה לא יכולה להמתין לשנת הגיוס הבאה. צה"ל זקוק ל-12,000 לוחמים כבר עכשיו. יש לשלוח מיידית צווי גיוס לכל 80,000 הצעירים החרדים החייבים בגיוס, ולהתמקד בגילאי 17-18 שהם הפוטנציאל האמיתי ללוחמים. צה"ל זקוק ללוחמים צעירים, לא לפקידים מבוגרים נשואים עם ילדים".
בארגון הוסיפו: "איום בהפלת הממשלה על רקע אכיפת חוק שירות ביטחון הוא סחטנות פוליטית שפוגעת בביטחון המדינה. לא יתכן שדמו של צעיר ממודיעין עילית יהיה סמוק יותר מדמו של צעיר ממודיעין".
נזכיר כי דובר צה"ל הודיע כי אמש (שני) התקיים מבצע ללכידת עריקים ומשתמטים משירות חובה. במסגרת המבצע, שהתקיים בצמוד למחזורי הגיוס האחרונים, פעלו כוחות צה"ל לאיתור 36 מלש"בים מכלל רחבי הארץ שלא התייצבו כנדרש.
מנכ"ל תנועת "ישראל חופשית" אורי קידר, אמר בתגובה: "תדע כל אם עברייה שהפקידה את גורל בניה בידי שר ביטחון שמסרב להפעיל סנקציות כלשהן על עשרות אלפי משתמטים חרדים. ייקחו שנים רבות, אחרי שהעם ישלח אותו הביתה, להסיר את הכתם - שהוא ישראל כ"ץ - מקירות המשרד בקרייה".
חברת הכנסת מירב כהן מיש עתיד קראה לכ"ץ "שר ההשתמטות". בציוץ שפרסמה ב-X כתבה: "שחור על גבי לבן. שר ההשתמטות ישראל כ"ץ עושה כל מה שהוא יכול כדי למלא את חלקו בדיל המסריח עם המפלגות החרדיות שהביא אותו למשרד הביטחון. ה-כ-ל כדי לעודד ולהגן על סרבנות גיוס לצה"ל של מעל 80,000 גברים חרדים צעירים ובריאים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
