"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"צעד מוסרי מאין כמותו": המדינה שהכירה בחמאס, בחיזבאללה ובמשמרות המהפכה כארגוני טרור

נשיא פרגוואי חתם על צו המרחיב את ההגדרה "ארגון טרור" גם לחמאס, חיזבאללה ומשמרות המהפכה • ההחלטה מנומקת כתגובה למתקפת 7 באוקטובר והתיישרות עם בעלות ברית ישראל • יו"ר הכנסת אוחנה: "פרגוואי נמצאת בצד הנכון של ההיסטוריה"

,עודכן
0השמעה
"בצד הנכון של ההיסטוריה". נשיא פרגוואי בביקורו בישראל. צילום: נועם מושקוביץ

נשיא פרגוואי סנטיאגו חתם הלילה (בין חמישי לשישי) על צו נשיאותי המכיר במשמרות המהפכה האיראניות ושתי שלוחותיהן, חמאס וחיזבאללה, כארגוני טרור.

הצו הנשיאותי מפרט כי בין המניעים להחלטה נמנית מתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר, שזעזעה את הקהילה הבינלאומית כולה ואת פרגוואי בפרט. כמו כן, הצו מציין את כוונת המדינה להתיישר עם העולם החופשי ובעלות בריתה של ישראל, בהן ארה"ב, האיחוד האירופי, קנדה, יפן, אוסטרליה, בריטניה, שווייץ וארגנטינה, שכבר הכירו בכל חלקי ארגון חמאס כארגון טרור, ובכך ממשיכות בעמידתן האיתנה לצד ישראל והקהילה הבינלאומית.

הצו מציין את כוונתו להתיישר עם בעלות בריתה של ישראל. נשיא פרגוואי בביקורו בישראל,צילום: נועם מושקוביץ

בהודעה הרשמית שפרסם נשיא פרגוואי, סנטיאגו פניה, נאמר כי ממשלת פרגוואי החליטה להכריז על "משמרות המהפכה האסלאמית" כארגון טרור בשל "השתתפותו השיטתית בהפרות זכויות אדם ומעורבותו בפעולות טרור בקנה מידה עולמי". ההודעה מדגישה כי פרגוואי הרחיבה את ההכרזות הקודמות כך שיכללו את כל מרכיבי הארגונים "חיזבאללה" ו"חמאס".

עוד נכתב בהצהרה כי למרות שפרגוואי הכריזה בעבר על המיליציות הצבאיות של שני הארגונים כארגוני טרור, הצהרותיהם הפומביות החוזרות ונשנות, בהן לא נעשתה הבחנה בין מרכיביהם הצבאיים, הפוליטיים או החברתיים, הובילו להחלטה להרחיב את ההגדרה לכל המבנים שלהם.

יו"ר הכנסת בפרגוואי,צילום: איתי גלינר

יו"ר הכנסת אמיר אוחנה הגיב על המהלך ואמר: "בשם הכנסת, אני מבקש לברך את חבריי, נשיא פרגוואי, שר הפנים ויו"ר הפרלמנט על הובלת צעד היסטורי צודק ומוסרי מאין כמותו. פרגוואי נמצאת בצד הנכון של ההיסטוריה ועם ישראל לא ישכח להם זאת".

בתוך כך, גם שר החוץ סער שוחח עם שר החוץ של פרגוואי, רובן רמירז לצקנו, וברך על ההחלטה. ״הן הגדרת משמרות המהפכה של איראן כארגון טרור והן ההגדרה הגורפת של חיזבאללה וחמאס ככאלה, ללא האבחנה המלאכותית בין 'זרוע פוליטית' ל'זרוע צבאית', מבטאות עמדה ערכית ברורה הראויה לציון. פרגוואי היא מדינה שמדיניות החוץ שלה מאופיינת בממד מוסרי מובהק וביכולת להבחין בין טוב לרע. פרגוואי היא גם ידידת-אמת של ישראל ובטאתי את הערכתי ואת הערכת ישראל על חברות איתנה זאת״.

ברך את מקבילו על ההחלטה. שר החוץ גדעון סער בנאום בוועידת מינכן לביטחון (ארכיון),צילום: AFP

כזכור, בספטמבר האחרון ערך היו"ר אוחנה ביקור היסטורי בפרגוואי, בהזמנתו של מקבילו, נשיא בית הנבחרים ראול לאטורה, שם נאם בפני הפרלמנט וחנך את שגרירות ישראל באסונסיון. במהלך הביקור הבטיח נשיא פרגוואי לפתוח מחדש את שגרירות ארצו בירושלים, ואוחנה הזמין אותו לנאום בכנסת.

בדצמבר האחרון עמד הנשיא פניה בהבטחתו ליו"ר אוחנה, הגיע לנאום בכנסת וחנך את שגרירות פרגוואי החדשה-ישנה בירושלים. בכל הפגישות המדיניות שערך יו"ר הכנסת עם הנשיא, יו"ר הפרלמנט ושר הפנים - שהודיע הערב באופן אישי ליו"ר על המהלך - חזר היו"ר אוחנה על הצורך להכיר בארגונים הללו כארגוני טרור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר