"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בצל המשבר המתמשך: ניסיונות להביא לפרישה מרצון של ראש השב"כ
גורם בכיר: "הפניות לסיום תפקידו מרצון הגיעו מגורמים בשב"כ, לא מראש הממשלה" • ברקע: בג"ץ בלם את החלטת הממשלה להדיח את בר, והוא נדרש להגיש תצהיר עד מחר ב-12:00 • נתניהו עדיין לא הצליח למצוא מועמד ראוי להחליף את בר • החשש: המשבר עלול להשפיע ישירות על ביטחון המדינה בזמן מלחמה
"אין מערכת מעל הממשלה". רונן בר, נתניהו (ארכיון). צילום: קוקו, מארק ישראל סלם

בצל המשבר המתמשך: ניסיונות להביא לפרישה מרצון של ראש השב"כ

גורם בכיר: "הפניות לסיום תפקידו מרצון הגיעו מגורמים בשב"כ, לא מראש הממשלה" • ברקע: בג"ץ בלם את החלטת הממשלה להדיח את בר, והוא נדרש להגיש תצהיר עד מחר ב-12:00 • נתניהו עדיין לא הצליח למצוא מועמד ראוי להחליף את בר • החשש: המשבר עלול להשפיע ישירות על ביטחון המדינה בזמן מלחמה

שירית אביטן כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

שיחות וניסיונות גישור בין גורמים בשב"כ לבין ראש הממשלה בנימין נתניהו כדי להביא להודעה מוסכמת על סיום תפקידו של ראש השב"כ רונן בר.כך פורסם לראשונה ב"כאן חדשות". בעוד לא ברור מי יוזם השיחות הללו. גורם בכיר אמר ל"ישראל היום" הערב (ראשון) כי "הפניות לסיום תפקידו מרצון של ראש השב"כ הגיעו מכיוון גורמים בשב"כ, שנמצא במשבר כבד, ולא מראש הממשלה".

רה"מ נתניהו%3A "בשל חוסר-אמון מתמשך%2C החלטתי להביא לממשלה הצעת החלטה לסיום תפקידו של ראש השב"כ"

השיחות נועדו להוביל לתיאום פרישה מרצון של ראש השב"כ בר לאחר שהממשלה הצביעה פה אחד על הדחתו ואילו הוא סרב לקבל את ההחלטה ובג"ץ לאחר מכן אף בלם אותה. ברקע המשבר המתהווה שעלול להשפיע ישירות על ביטחון המדינה נראה כי קרש הצלה אחרון נזרק למים בניסיון לפתור את המשבר.

לאחר מספר בקשות דחייה, גם היום נעתרו השופטית לבקשת ראש השב"כ והוא יידרש להגיש תצהיר עד לשעה 12 בצהריים מחר. בעוד השופטים מתחו ביקורת על מה שנראה כמו מריחת זמן, הערב נראה כי מאחורי הקלעים נעשה ניסיון אמיתי לפתור את המשבר ההולך ומחמיר ברקע המלחמה המתנהלת ולהביא לפרישה מוסכמת של בר מתפקידו כראש השב"כ.

ברקע, נראה שנתניהו עצמו עוד לא מצליח להביא מועמד ראוי להחליף את בר, מה שהיה מקל על פיטוריו. אולם הסאגה שלוותה למינוי הראשון ממנו נסוג נתניהו נראה כי הטילה צל כבד על ניסיונות נוספים.

ביקורת חריפה על התבצרות ראש השב"כ. סמוטריץ' ורונן בר, צילום: אורן בן חקון/חיים גולדברג/פלאש90

במהלך השבוע האחרון שרים נוספים זולת השר בצלאל סמוטריץ' מתחו ביקורת חריפה על התבצרות ראש השב"כ בתפקידו חרף חוסר האמון שהביעו בו השרים באותה ישיבת ממשלה ומאז גם בחילופי האשמות מצד רונן בר. האחרון לא השתתף בדיון ביטחוני בשבוע שעבר בנושא הסיוע בעזה וישנו חשש כבד כי הפלונטר משפיע ישירות על ביטחון המדינה.

הניסיונות לפתור אותו מאחורי הקלעים, לא משנה ביוזמת מי מהצדדים, עשויים לסייע לפתור את המשבר ההולך ומחריף.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...