"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
צפו

המפגש של טראמפ עם שורדי השבי: העדויות הקשות שסיפרו בפגישה

אלי שרעבי, דורון שטיינברכר, קית’ ואביבה סיגל, נעמה לוי, עומר שם טוב ויאיר הורן הגיעו לבית הלבן ונפגשו עם הנשיא • אביבה סיגל: "הם נהגו לאכול מולנו בזמן שאותנו הרעיבו" • אלי שרעבי: "עברתי התעללות קשה"

,עודכן
0השמעה
טראמפ ושורדי השבי בבית הלבן. צילום: הבית הלבן

הבית הלבן מפרסם הלילה (שבין רביעי לחמישי) תיעוד מתוךהפגישה של הנשיא טראמפ עם שורדי השביאלי שרעבי, דורון שטיינברכר, קית’ ואביבה סיגל, נעמה לוי, עומר שם טוב ויאיר הורן.

המפגש של טראמפ עם שורדי השבי // הבית הלבן

במהלך הפגישה שיתפו השורדים בהתעללות הקשה שעברו ועוברים החטופים בשבי. אביבה סיגל': "זה היה הדבר הכי גרוע שאדם יכול לעבור. יום אחד הם אזקו את אחד הבנים וחתכו את ידו. הם נהגו לאכול מולנו בזמן שאותנו הרעיבו".

דורון שטיינברכר: "זה נס שאני בחיים". אלי שרעבי: "נחטפתי ב-7 באוקטובר, אשתי ובנותיי נרצחו באותו יום. הוחזקתי בשבי וסבלתי משם מרעב, אלימות והשפלה. יום אחד הם שברו לי את הצלעות. תודות לנשיא טראמפ, אני אדם חופשי עכשיו".

אלי שרעבי והתמונה שעל שולחנו של טראמפ,צילום: הבית הלבן

בתמונות שפרסם הבית הלבן של טראמפ עם משלחת שורדי השבי הוצג גם האיור שהשבים העניקו לנשיא: איור של ״טקס״ שחרור החטופים בעזה ולצידו איור של אסירים במחנות ריכוז עם הכיתוב "never again".

"שחררו את כולם, או שזה נגמר עבורכם"

בתוך כך, הנשיא טראמפ פרסם הלילהאולטימטום פומבי חדש לחמאסשבו איים כי אם לא ישחררו את החטופים הוא ייתן אור ירוק לישראל לחדש את הלחימה ברצועה.

"שלום חמאס", כתב טראמפ בעברית בפוסט, "זה אומר שלום ולהתראות". הנשיא האמריקני הציב לחמאס אולטימטום ברור, דומה להודעתיו הקודמות. "שחררו את כל החטופים עכשיו, לא אחר כך ומייד החזירו את כל גופות החטופים החללים של האנשים שרצחתם - או שזה נ-ג-מ-ר בשבילכם", נכתב בהודעה.

טראמפ הוסיף כי הוא מתכוון להעביר סיוע לישראל "כדי לסיים את העבודה, אפילו חבר חמאס אחד לא יהיה בטוח אם לא תעשו מה שאני אומר". הוא כתב כי "רק אנשים סוטים ומעוותים ימשיכו להחזיק בגופות, ואתם אנשים סוטים ומעוותים".

טראמפ בנאום "מצב האומה",צילום: GettyImages

"זה עתה פגשתי חטופים ששוחררו, שאתם חייהם אתם הרסתם", הוא כתב והציב איום מפורש בפני הנהגת ארגון הטרור. "זו האזהרה האחרונה שלכם, עכשיו זה הזמן לעזוב את עזה כל עד יש לכם סיכוי".

טראמפ סיים את דבריו בפנייה לתושבי עזה. "וגם, לאנשי עזה: עתיד יפייפה מחכה, אבל לא אם אתם מחזיקים בחטופים. אם אתם כן - אתם מ-ת-י-ם! קבלו החלטה חכמה. שחררו את החטופים עכשיו, או שיהיה לכם גיהנום לשלם אחר כך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר