"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הפטיש הכתום מאיים על חמאס: ממשל ביידן מסתיים, ואפשר להרגיש כבר את השינוי
עוד לפני שהוא נוחת בבית הלבן, יש כבר כמה התפתחויות שקשורות לניצחונו של טראמפ • למשל, יש הפסקת אש בלבנון, שישראל מרגישה חופשית לאכוף בעצמה • שלשום טראמפ הודיע לחמאס שהם יחטפו "משהו מהגיהינום" אם לא ישחררו את החטופים עד 20 בינואר • האיום הזה של טראמפ משפיע גם על פוטין, שמקיים שותפות ארוכת שנים עם חמאס ויכול להפעיל לחץ לשחרר את החטופים
טראמפ. צילום: רויטרס
פרשנות

הפטיש הכתום מאיים על חמאס: ממשל ביידן מסתיים, ואפשר להרגיש כבר את השינוי

עוד לפני שהוא נוחת בבית הלבן, יש כבר כמה התפתחויות שקשורות לניצחונו של טראמפ • למשל, יש הפסקת אש בלבנון, שישראל מרגישה חופשית לאכוף בעצמה • שלשום טראמפ הודיע לחמאס שהם יחטפו "משהו מהגיהינום" אם לא ישחררו את החטופים עד 20 בינואר • האיום הזה של טראמפ משפיע גם על פוטין, שמקיים שותפות ארוכת שנים עם חמאס ויכול להפעיל לחץ לשחרר את החטופים

אמנון לורד
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

איך אמר דאגלס הדגול מארי: ב־20 בינואר, עוד כחודש וחצי, ינחת על העולםפטיש כתום ורב עוצמהוהכל ישתנה. עוד לפני שהוא נוחת כבר מסדרים את עצמם החלקים השונים בפאזל כדי להתמקם בפוזיציה הטובה ביותר. יש כבר כמה התפתחויות שקשורות לניצחונו: למשל, כל מה שישראל עושה מקבל תוספת של מכפיל כוח. יש הפסקת אש בלבנון, שישראל מרגישה חופשית לאכוף בעצמה.

משפחות חטופים בפנייה לטראמפ%3A "כנס לאירוע עוד היום" (16.11.24) %2F%2F משה בן שמחון

אחד המעצורים במהלך נגד חיזבאללה היה בתחושה שבעידן ביידן אין שום דרך להגיע לסיום המלחמה. גם זלנסקי מרגיש בשינוי, ובאוקראינה צפויים תהליכים שיביאו את המלחמה לקראת סיום. האיראנים ביטלו תוכניות נגד ישראל. ושלשום, הפטיש הכתום הודיע לחמאס שהם יחטפו "משהו מהגיהינום" אם לא ישחררו את החטופים עד 20 בינואר.

כל עוד ביידן היה הנשיא - היה לארגון הזה קו חיים. התנהלות הממשל האמריקני תרמה לשרידותו, שירתה את מסע הדה־לגיטימציה לישראל בעולם ועיכבה אספקת ציוד מלחמתי. טראמפ יחתוך את קו החיים של חמאס.

האיום הזה של טראמפ משפיע גם על פוטין, שמקיים שותפות ארוכת שנים עם חמאס ויכול להפעיל לחץ לשחרר את החטופים. אם יעשה כן, סביר שגורמים בישראל ימהרו להעניק לו לגיטימציה בינלאומית – תמורת מה? מבחינת ישראל רצוי ששחרור החטופים יהיה מנותק מהממדים האחרים של המלחמה: סידורי הביטחון ושאלת השליטה בעזה. זה חייב להתבצע כך ששחרור כל החטופים החיים יתרחש בפעימה אחת, כאשר הוויתורים הישראליים מתפרסים על פני מרחב זמנים מסוים.

טראמפ ופוטין (ארכיון), צילום: אי.פי

סקר של המכון הישראלי לדמוקרטיה מלמד שקרוב למחצית הציבור היהודי בארץ תומך בפתרון שכרוך בממשל צבאי ברצועה. במסגרת הלחצים על חמאס נעשה עכשיו מאמץ שצה"ל ישתלט על חלוקת האספקה ברצועה. זה כרגע המכשיר השלטוני העיקרי של חמאס. שאלת מי ישלוט נשארת מעורפלת, וצריך לנתק אותה מנושא שחרור החטופים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...