"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"בלי סימטריה מזויפת": במערכת הפוליטית מברכים ומחזקים את דבריו של טראמפ

נשיא ארה"ב הנבחר איים כי "אם החטופים לא ישוחררו לפני היום שבו אכנס לתפקיד, יהיו השלכות מהגיהינום במזרח התיכון עבור אלה האחראים לביצוע הזוועות הללו נגד האנושות" - וכל הקשת הפוליטית הגיבה • לצד חיזוק דבריו ותמיכה בסגנונו החד והתקיף בנושא, חלקם בחרו לעקוץ על הדרך אחרים

,עודכן
0השמעה
טראמפ מאיים על חמאס: שחררו את החטופים לפני כניסתי לתפקיד. צילום: REUTERS

במערכת הפוליטית מחזקים היום (שלישי) את דבריו של טראמפ, שהתייחס אתמול ברשת החברתית Truth Social שבבעלותו לחטופים בשבי חמאס, ואיים כי "אם החטופים לא ישוחררו לפני 20 בינואר 2025, היום שבו אכנס לתפקיד,יהיו השלכות מהגיהינום במזרח התיכוןעבור אלה האחראים לביצוע הזוועות הללו נגד האנושות". חלק מהמברכים אף בחרו לעקוץ דרך הכרת התודה אחרים.

קטע שטראמפ מבין את המזרח התיכון יותר טוב מגנץ.https://t.co/p8HR8EYaWQ

— Galit Distel Atbaryan - גלית דיסטל אטבריאן (@GalitDistel)December 2, 2024

יו״ר המחנה הממלכתי, בני גנץ, כתב: "אחרי האמירה העוצמתית והחשובה של הנשיא הנבחר טראמפ - עת למעשים אמיצים שלנו". שר התקשורת שלמה קרעי, המשיך את הקו המאיים של נשיא ארה"ב הנבחר: "אני מברך על דבריו הנכונים והאמיצים. טראמפ הבהיר בצורה חדה שחייבים לשחרר את החטופים באופן מיידי. כל מדינה בעולם שתומכת בחמאס תשא באחריות לגורלם ולשלומם של 101 חטופינו. אם עד ה-20 בינואר לא תהיה עסקת חטופים – יש לשנות את המשוואה ולעצור את כל הסיוע ההומניטרי לעזה. מדינת ישראל מחויבת להשיב את החטופים הביתה, והעולם חייב להבין: זה לא רק ערך ישראלי אלא מוסרי ואוניברסלי".

אחרי האמירה העוצמתית והחשובה של הנשיא הנבחר טראמפ - עת למעשים אמיצים שלנו.

— בני גנץ - Benny Gantz (@gantzbe)December 3, 2024

בצלאל סמוטריץ' ביקש להודות ולחזק את דבריו של טראמפ: "תודה רבה אדוני הנשיא. כמה טוב לשמוע אמירות מוסריות ברורות ובהירות שלא מייצרות משוואה מופרכת ולא קוראות ל'שני הצדדים' אלא מבהירות מי הטובים ומי הרעים. איפה האור ואיפה החושך. זו הדרך להחזיר את החטופים: להגביר את הלחץ והמחירים מחמאס ותומכיו ולהכניע אותם ולא חלילה להיכנע לדרישותיהם ההזויות".

אני מברך על דבריו הנכונים והאמיצים של הנשיא הנבחר טראמפ, שהבהיר בצורה חדה שחייבים לשחרר את החטופים באופן מיידי. כל מדינה בעולם שתומכת בחמאס תשא באחריות לגורלם ולשלומם של 101 חטופינו. אם עד ה-20 בינואר לא תהיה עסקת חטופים – יש לשנות את המשוואה ולעצור את כל הסיוע ההומניטרי לעזה.…pic.twitter.com/qIIGUdLxX2

— 🇮🇱שלמה קרעי - Shlomo Karhi (@shlomo_karhi)December 3, 2024

אוהד טל, חבר הכנסת מטעם רשימת הציונות הדתית ויו״ר הסיעה, הודה לטראמפ ועקץ בדרך את ממשל ביידן: "בציוץ אחד, קידם הנשיא הנבחר טראמפ את הסיכוי להשבת החטופים יותר מכל הלחצים, האמברגו ומשאיות הסיוע של ממשל ביידן. ברוך הבא ידיד אמת של ישראל". גלית דיסטל, לעומתו, בחרה להודות לטראמפ תוך שהיא עוקצת דווקא את בני גנץ: "קטע שטראמפ מבין את המזרח התיכון יותר טוב מגנץ".

בציוץ אחד, קידם הנשיא הנבחר טראמפ את הסיכוי להשבת החטופים יותר מכל הלחצים, האמברגו ומשאיות הסיוע של ממשל ביידן.

ברוך הבא ידיד אמת של ישראל.pic.twitter.com/wE3IueQQ7p

— אוהד טל - Ohad Tal (@MKOhadTal)December 2, 2024

שר התפוצות, עמיחי שיקלי, התבטא באופן דומה גם הוא: "תודה לך, הנשיא דונלד טראמפ, על תמיכתך האיתנה בישראל ועל עמדתך הנחרצת נגד חמאס. המנהיגות שלך, המחויבות לצדק והבחנה ברורה בין טוב לרע מעוררים תקווה לחזרתם הבטוחה של בני הערובה שלנו. ביחד, ננצח".

חבר הכנסת מטעם מפלגת יש עתיד, עידן רול: "הנשיא הנבחר טראמפ נותן אולטימטום לחמאס לשחרר מיד את החטופים ומשרטט באופן ברור משוואה חד משמעית של טוב מול רע. בלי סימטריה מזויפת, בלי חישובים כיצד לצאת בסדר עם כולם וללא סייגים. זה הנרטיב שמנהיגי העולם כולו היו צריכים להדהד עוד בשבעה באוקטובר סביב הסוגיה הכואבת מכולן - השבת החטופים הביתה".

הנשיא הנבחר טראמפ נותן אולטימטום לחמאס לשחרר מיד את החטופים ומשרטט באופן ברור משוואה חד משמעית של טוב מול רע. בלי סימטריה מזויפת, בלי חישובים כיצד לצאת בסדר עם כולם וללא סייגים. זה הנרטיב שמנהיגי העולם כולו היו צריכים להדהד עוד בשבעה באוקטובר סביב הסוגיה הכואבת מכולן- השבת…pic.twitter.com/0rHu2w2ycL

— Idan Roll - עידן רול (@idanroll)December 3, 2024

שר החינוך יואב קיש, שר המשפטים יריב לוין, ושר התרבות מיקי זוהר, הסתפקו בציוץ המילה "תודה", לטראמפ. סגנית שר החוץ שרון השכל כתבה: "טראמפ יודע שמי שתמך בחמאס ורוע שלו הם לא רק אויבי ישראל אלא של העולם המתורבת. תודה לך על הבהירות המוסרית שלך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר