"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אחרי הטענות להפרות הפסקת האש: זו ההבטחה של צרפת לישראל
הצרפתים לא פועלים לאכוף את הסכם הפסקת האש למרות פניות צה"ל בנוגע להפרות חיזבאללה • שר החוץ הצרפתי טען מצדו כי "טרם קיבלו את הסמכות לפעול מטעם ממשלת לבנון" • במצב הזה הובהר כי ישראל שומרת את הזכות לפעול בכוחות עצמה • בצרפת העבירו מסרים כי הקמת המנגנון שאמור לקלוט תלונות על הפרות מישראל ולגרום לצבא לבנון לאכוף אותן - תושלם עד לסוף השבוע הזה
לוחמי צה"ל, ארכיון. צילום: דובר צה"ל
פרסום ראשון

אחרי הטענות להפרות הפסקת האש: זו ההבטחה של צרפת לישראל

הצרפתים לא פועלים לאכוף את הסכם הפסקת האש למרות פניות צה"ל בנוגע להפרות חיזבאללה • שר החוץ הצרפתי טען מצדו כי "טרם קיבלו את הסמכות לפעול מטעם ממשלת לבנון" • במצב הזה הובהר כי ישראל שומרת את הזכות לפעול בכוחות עצמה • בצרפת העבירו מסרים כי הקמת המנגנון שאמור לקלוט תלונות על הפרות מישראל ולגרום לצבא לבנון לאכוף אותן - תושלם עד לסוף השבוע הזה

שירית אביטן כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

הצרפתים מגבירים את הלחץ על ישראל להמנע מפעילות בשטח לבנון נגד הפרות הסכם הפסקת האש ואף מנסים לרתום לשם כך את האמריקנים. בסוף השבוע האחרון העבירו מטעם הממשל האמריקני מסרים לישראל על כך שצה"ל "אוכף את ההסכם בקשיחות", מסרים ברף חמור הרבה פחות ממה שהשמיעו הצרפתים בימים האחרונים. אלא שבישראל הדפו את הטענות ואמרו כי כל עוד מנגנון הפיקוח לא יאכוף את ההסכם - ישראל תעשה זאת בעצמה בהתאם להסכמות מול ארה"ב.

תגובת שר החוץ%2C גדעון סער%2C לאישומים על הפרת הפסקת האש בצפון

בעקבות הנחישות הישראלית, בצרפת העבירו מסרים כי הקמת המנגנון שאמור לקלוט תלונות על הפרות מישראל ולגרום לצבא לבנון לאכוף אותן - תושלם עד לסוף השבוע הזה.בשיחה בין שר החוץ גדעון סער למקבילו הצרפתיהוא טען כי למרות פניות צה"ל למנגנון על הפרות - הצרפתים לא פועלים לאכוף את ההסכם. שר החוץ הצרפתי טען מצדו כי "טרם קיבלו את הסמכות לפעול מטעם ממשלת לבנון". במצב הזה הובהר כי ישראל שומרת את הזכות לאכוף את ההסכם בכוחות עצמה.

אתמול הבהיר גורם מדיני כי "יש הבנות עם ארה"ב, בהתאם למסמך הצד, שאנחנו יכולים לפעול ללא תלונה למנגנון אם מדובר באיום מידי או קצוב בזמן". כלומר, בישראל מבהירים בכל פעולה ישראלית אחרונה בשטח לבנון - היה מדובר באיום שנדרש לתגובה מיידית ולא ניתן היה לפנות בגינו לוועדה. עוד הבהירו בישראל, כי כל עוד מנגנון הפיקוח עודנו בהקמה ולא נותן בעצמו מענה מידי לכל הפרה בטיפול מול הצבא הלבנוני - ישראל חייבת להגיב ולשמר את מה שסוכם: מענה מידי על כל הפרה של ההסכם.

כוחות צה"ל סמוך לגבול עם לבנון, צילום: אי.אף.פי

לדברי הגורם המדיני "אנחנו רוצים לראות מנגנון פיקוח אפקטיבי שמגיב בכל פעם שהוא מזהה מנהרה בבנייה, בית שהופך למחסן נשק או שיירת נשק שעושה את דרכה. כשנראה שזה קורה נוכל לסמוך עליהם שהם עושים את העבודה במקומנו. כרגע אנחנו קובעים אכיפה נחושה".

בשיחה שהתקיימה שעות קודם לכן בין סער למקבילו, שר החוץ הצרפתי ז׳אן-נואל בארו, הדגיש שר החוץ הישראלי כי ישראל אינה מפרה את הבנות הפסקת האש, אלא - להיפך: אוכפת אותן אל מול הפרות של חיזבאללה שדורשות מענה מיידי בזמן אמת. כך, לדוגמה, כאשר אנשי חיזבאללה מאותרים מסתובבים חמושים בשטח שמדרום לליטני או מנסים להעביר אמצעי לחימה.

צבא לבנון על נהר הליטני (ארכיון), צילום: רויטרס

״עצם נוכחותם מדרום לליטני זאת ההפרה הכי יסודית. הם חייבים לנוע צפונה!״, אמר סער. שר החוץ סער אמר עוד בשיחה, כי על ממשלת לבנון להסמיך את צבא לבנון באופן ברור לקיים את הפעולות הנדרשות ממנו לפי ההסכם. השר סער הדגיש בשיחה, כי לישראל יש עניין בקיום מוצלח של הבנות הפסקת האש, אך הדבר דורש קיום ההתחייבויות וכי ישראל לא תקבל חזרה למצב ששרר לפני המלחמה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...