"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המתווה שנידון בקטאר: שחרור 14-11 חטופים תמורת 30 ימי הפוגה
ההצעה נידונה בין ראש המוסד לקטארים וארה"ב בתחילת השבוע • בכירים בקואליציה הביעו הסכמה עקרונית: "כל מתווה שלא כולל סיום מלחמה אפשר לדבר עליו" • עיתון קטארי דיווח על מגעים בין ישראל למצרים במהלכם הציעו המצרים הפסקת אש של שבועיים שלמים, שבמהלכם יוסכם על עסקת חטופים חלקית כמחווה של רצון טוב של שני הצדדים • בכיר חיזבאללה מוחמד קמאטי אמר לתקשורת הערבית: "לא נקבל אף משא ומתן תחת אש"
ראש ממשלת קטאר וראש המוסד דדי ברנע . צילום: רויטרס, אורן בן חקון

המתווה שנידון בקטאר: שחרור 14-11 חטופים תמורת 30 ימי הפוגה

ההצעה נידונה בין ראש המוסד לקטארים וארה"ב בתחילת השבוע • בכירים בקואליציה הביעו הסכמה עקרונית: "כל מתווה שלא כולל סיום מלחמה אפשר לדבר עליו" • עיתון קטארי דיווח על מגעים בין ישראל למצרים במהלכם הציעו המצרים הפסקת אש של שבועיים שלמים, שבמהלכם יוסכם על עסקת חטופים חלקית כמחווה של רצון טוב של שני הצדדים • בכיר חיזבאללה מוחמד קמאטי אמר לתקשורת הערבית: "לא נקבל אף משא ומתן תחת אש"

שירית אביטן כהןשחר קליימן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בהצעה שנידונה בין ראש המוסד דדי ברנע לקטארים וארה"ב בתחילת השבוע הונח מתווה שלפיו ישוחררו 14-11 חטופים, בהם נשים וקשישים, תמורת 30 ימי הפסקת אש. בכירים בקואליציה תומכים בהצעה ובתגובה אמרו: "כל מתווה שלא כולל סיום מלחמה אפשר לדבר עליו".

יוני ריקנר

בתוך כך, העיתון הקטארי "אל-ערבי אל-ג'דיד" דיווח הערב (שלישי) על מגעים בין ישראל למצרים ברמת צוות המשא ומתן הישראלי כדי לברר את המתווה המצרי להפסקת אש בעזה. לפי הדיווח, ההצעה המצרית לא מוגבלת ל-48 שעות בלבד בתמורה לשחרור ארבעה חטופים, אלא כללה פרטים רחבים יותר - והפוגה של 14 יום.

מקורות מסרו כי ההצעה כללה הפסקת אש של שבועיים שלמים, שבמהלכם יוסכם על עסקת חטופים חלקית כמחווה של רצון טוב של שני הצדדים. במסגרת זאת, ישוחררו ארבעה חטופים בתמורה ל-40 אסירים ביטחוניים פלשתינים. בהמשך לכך, יחל משא ומתן מיידי על הפסקת אש קבועה, שבמהלכו ידונו הצדדים על הפרטים הקטנים יותר.

נשיא מצרים א־סיסי. הציע הפסקה של יומיים בלבד, צילום: רויטרס

לפי המקורות, ההצהרה של נשיא מצרים א-סיסי על יומיים בלבד של הפסקת אש התכוונה להכנה למשא ומתן כדי שלא יהיה תחת אש.

עוד דווח בעיתון הקטארי כי יש ארגונים בקהיר לקראת ביקור של ראש ה-CIA ווילאם ברנס בזמן הקרוב. ברנס צפוי להיפגש עם ראש המודיעין המצרי חסן מחמוד ראשד ועם הנשיא א-סיסי. זאת - במסגרת המאמצים להגיע להסכמה בהקדם האפשרי.

בכיר חיזבאללה מוחמד קמאטי אמר לתקשורת הערבית: "לא נקבל אף משא ומתן תחת אש. ההכרזה על נעים קאסם כמזכ"ל היא עדות לחוזק של הארגון. האיום של גלנט לחסל את השייח' לא מפחיד אותנו. הדיבור על כך שאיבדנו חלק גדול מכוח הטילים שלנו הוא שקט מוחלט. לא השתמשנו בכל היכולות הרקטיות שלנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...