"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

במטרה לפגוע בשלטון חמאס: צה"ל יציג תוכניות חדשות לחלוקת הסיוע ברצועה

אלוף אליעזר טולדנו, עדכן כי בקרוב יוצגו לרה"מ חלופות שמטרתן לשלול מחמאס את יכולות השליטה האזרחית בעזה • בתוך כך, בוועדת חוץ וביטחון, אמר נתניהו כי מתקיימים דיונים "בתוכנית האלופים", והוסיף כי "שליטה בסיוע ההומניטרי זה מרכיב מרכזי"

,עודכן
0השמעה
משאית סיוע הומניטרי בעזה (ארכיון). צילום: Getty Images

ראש האגף האסטרטגי בצה״ל,אלוף אליעזר טולדנו, עדכן היום (ראשון) בישיבת הממשלה כי בימים הקרובים יוצגו לראש הממשלה בנימין נתניהו מספר חלופות של ״תכנית החלוקה״, אשר מטרתן לשלול מחמאס את יכולות השליטה האזרחית בעזה.

האפשרויות השונות להחלפת הזרוע שתבצע את החלוקה יוצגו לנתניהו. אלוף טולדנו,צילום: יהודה פרץ

הדברים נאמרו בתשובה לשאלה שלשרת ההתיישבות אורית סטרוק, שיצאה נגד מה שהגדירה כ״מעגל שוטה״, במסגרתו ישראל מאפשרת לחמאס להשתלט על הסיוע הבינלאומי הנרחב שמוכנס לרצועה וכך לשמר את שלטונו בה.

טולדנו השיב כי הנושא מוכר ונבחן על כל היבטיו וכי בתוך יום או יומיים, האפשרויות השונות להחלפת הזרוע שתבצע את החלוקה - ככל הנראה צה״ל - יוצגו לנתניהו. ראש הממשלה אישר את הדברים ואמר כי הביקורת של סטרוק נכונה ומוכרת.

בוועדת חוץ וביטחון הסגורה, אמר ראש הממשלה כי מתקיימים דיונים "בתוכנית האלופים", והוסיף כי "יש גם רעיונות אחרים. שליטה בסיוע ההומניטרי זה מרכיב מרכזי".

עזתים עם הסיוע ההומניטרי ברצועה,צילום: אי.אף.פי

נזכיר כי בחודש ינואר, אמרה סטרוק בשיחה עם "ישראל היום" כי "במשך שבועות ארוכים אני מעלה את הנושא הזה בכל ישיבת ממשלה. אנחנו צריכים לנהל את האירוע ההומניטרי בעזה בין היתר כי זה מביא לנו מידע. מי שמחלק הוא גם מקבל. הדרך להביא את החטופים, בין השאר, היא גם לקחת את ההומניטרי לידיים שלנו ובכך לקבל מידע, שיתוף פעולה. שלטון אזרחי זה עמדת כוח מול האוכלוסייה".

רק אתמול פרסם דובר צה"ל כי במהלך פעילותו כוחות גדוד צבר, שמאבטחים את הציר ההומניטרי, זיהו הלוחמים באחת הסריקות חמושים בוזזים משאית סיוע הומניטרית. בסגירת מעגל מהירה הכוחות הכווינו רחפנים שאיתרו את החמושים שנמלטו ברכב וחיסלו אותם באמצעות כלי טיס של חיל האוויר. מחבל נוסף שנמלט מהרכב חוסל גם כן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר