"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
גוטרש על הרג עובדי אונר"א: "מה שקורה בעזה הוא בלתי מתקבל על הדעת"
שישה עובדי אונר"א נהרגו בתקיפה ישראלית על בית ספר ברצועת עזה, כך דיווחו מקורות ערביים • האו"ם אישר כי זהו מניין ההרוגים הגבוה ביותר של עובדיו בתקרית אחת מאז תחילת הלחימה • צה"ל טוען כי התקיפה כוונה למפקדת טרור בשטח בית הספר, כך דווח בעיתון ה"גארדיאן"
תקיפה בביה"ס אונר"א (ארכיון). צילום: אי.פי.אי

גוטרש על הרג עובדי אונר"א: "מה שקורה בעזה הוא בלתי מתקבל על הדעת"

שישה עובדי אונר"א נהרגו בתקיפה ישראלית על בית ספר ברצועת עזה, כך דיווחו מקורות ערביים • האו"ם אישר כי זהו מניין ההרוגים הגבוה ביותר של עובדיו בתקרית אחת מאז תחילת הלחימה • צה"ל טוען כי התקיפה כוונה למפקדת טרור בשטח בית הספר, כך דווח בעיתון ה"גארדיאן"

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

עיתון ה"גארדיאן" מדווח היום (חמישי) כי על פי מקורות ערביים, תקיפה אווירית ישראלית פגעה בבית ספר במחנה הפליטים נוסיראת בעזה, ששימש מקלט למפונים פלשתינים, וגרמה למותם של 14 בני אדם, כולל שישה עובדים של סוכנות האו"ם, אונר"א. לפי הדיווחים, התקיפה כללה שני מטחים שפגעו בבית הספר ובאזור הסמוך לו.

מבנה אונר"א בעזה שהופצץ לאחר שזוהו בו מחבלים, צילום: רויטרס

מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, גינה את התקרית והביע את זעמו בפוסט ברשת X: "שישה מעובדי אונר"א הם בין ההרוגים, וזהו מצב בלתי מתקבל על הדעת". לדברי האו"ם, מדובר במכה קשה נוספת לעובדים בשטח, שנמצאים במגע ישיר עם האוכלוסייה המפונה.

בהאו"ם נמסר כי מדובר במניין ההרוגים הגבוה ביותר בקרב עובדי אונר"א בתקרית אחת מאז תחילת הלחימה. "בין ההרוגים היה גם מנהל המקלט ועובדים נוספים שסיפקו סיוע לנפגעים", נמסר בהצהרה מטעם הארגון. בית הספר הותקף מספר פעמים מאז פרוץ הקרבות, וכיום שוהים בו כ-12,000 מפונים, בעיקר נשים וילדים.

שקים של אונר"א אשר שימשו מחבלים, צילום: דובר צה"ל

על פי העיתון הבריטי, מצה"ל נמסר בתגובה כי התקיפה בוצעה כנגד מחבלים שפעלו מתוך מפקדת פיקוד ושליטה של חמאס בשטח בית הספר, תוך שימוש באמצעים מדויקים במטרה למנוע פגיעה באזרחים. "ננקטו אמצעים לצמצום הסיכון לפגיעה באזרחים, כולל שימוש בנשק מדויק ותצלומי אוויר", ציין דובר צה"ל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...