חיסולו של איסמעיל הנייה, ראש הלשכה המדינית של חמאס, צפוי להשפיע על המשא ומתן לשחרור החטופים והפסקת האש. כך אמר היום (רביעי) פקיד חמאס בלבנון, איימן שנאעה.
למרות הדיווחים, מזכיר המדינה אנתוני בלינקן אמר כי ארה"ב עדיין מכוונת להגיע לעסקה. "דבר אינו גורע מחשיבות ההגעה להסכם. לא אנסה להעריך מה תהיה ההשפעה של אירוע זה או אחר".
תנועת חמאס בחברון אבלה על חיסלו של הניה \\ רשתות ערביות
גם מקורות המעורים בשיחות אמרו ל-CBS News ול-CNN כי הנייה היה דמות מפתח במגעים, וכי מותו עלול לסבך את מאמצי התיווך. "הוא היה מקבל החלטות מרכזי שראה את הערך של עסקה והיה גורם משמעותי בהשגת פריצות דרך בשיחות", מסר אחד המקורות.
לפי הדיווחים, הנייה הראה נכונות להגיע להסכם בתנאי שישראל תיסוג מעזה. יחד עם יחיא סינוואר, מנהיג חמאס ברצועה, הנייה היה בעל השפעה מכרעת על עמדות הארגון במשא ומתן.
בשלב זה לא ברורה ההשפעה המדויקת על המשך השיחות, גורמים מעורבים מביעים חשש כי החיסול עלול להקשות על התקדמות המגעים, כך על פי אותם דיווחים אמריקנים
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו