ספק אם יש מישהו בישראל שחושב שההליכים המשפטיים ובקשת המעצר הבינלאומי נגד נתניהו וגלנט, נובעים מבסיס משפטי ולא ממניע פוליטי.
ספק אם יש מישהו בעולם שלא חושב שההליך המשפטי שמבקש התובע בבית הדין הפלילי הבינלאומי להתחיל נגד ראש הממשלה ושר הביטחון, אין מקורו בכך שהם מנהיגיה הבכירים של ישראל. זה לא היה קורה לנשיא צרפת או לראש ממשלת בריטניה. פרופסור אלן דרשוביץ אמר בזמנו כי ישראל יכולה לזכות במשפט צדק במוסדות המשפט הבינלאומיים - כפי ששחור יכול היה לקבל משפט הוגן באלבמה בשנות ה-30.
קשה שלא לראות שהחלטת התובע לבקש צו מעצר הגיעה אחרי כניסת צה"ל לרפיח. מבחינה זו ממשל ביידן לא רק התיר את הרצועה ביחס לישראל וביחס לאנטישמיות, אלא הנשיא ושלוחיו התירו את דמה של ישראל בזירה הבינלאומית.
רק לפני ימים אחדים ביידן ציין כמה כואב לו ולמשפחתו על הפלשתינים (והישראלים). משפחתו כועסת. והנה גם בית הדין הפלילי בהאג שומר על האיזון הקדוש: יוצאו צווי מעצר גם נגד שלישיית "לא אכפת להם", סינוואר, דף והנייה. עבור יהודי, ההתפתחויות האלו מזכירות פרק היסטורי. כמו בגרמניה הנאצית וכמו בברית המועצות, מוסדות המשפט הבינלאומי הפכו לפוליטיים ומוטי אידיאולוגיה, ולא רק בהאג.
בישראל, כמו גם בארה"ב, מתנהלים בימים אלו הליכים משפטיים נגד ראש הממשלה מכאן והמועמד לנשיאות של הרפובליקנים משם. הנשיא ביידן ומפלגתו הפכו את מערכת המשפט בארה"ב לכלי לחיסול מראש של המתחרה הפוליטי. זה טבעי בהתפתחויות הפוליטיות-אידיאולוגיות בארה"ב: הדמוקרטיה הגדולה הופכת למשטר טוטליטרי. זמרים ישראלים ופוליטיקאים ממחנה מסוים לא יכולים להסתובב שם חופשי, ראו המקרה של הצמד ששר את המנון המלחמה "חרבו דרבו", שנמנעה כניסתם לארה"ב.
המסר של המוסדות הבינלאומיים ובייחוד אלה המשפטיים הוא שאין הבדל בין התוקפן למותקף. הבדל כזה הוא הנחת יסוד בכל חוקי המלחמה. ברשת CNN של כריסטיאן אמנפור, התראיין לפני ימים אחדים ג'ון ספנסר, מומחה ללוחמה אורבנית וראש המגמה בנושא באקדמיה הצבאית "ווסט פוינט", שגם התלווה לכוחות צה"ל ברצועה. ספנסר רואה את צה"ל כצבא שמסוגל ביכולותיו לחסל את חמאס, אך המערכת הבינלאומית מעכבת ומנסה למנוע ממנו את השגת היעד. אין ספק שכרים קאן הוא חלק מהמערכת הזאת.
יתר על כן, מדובר ברסנים שאפילו הצבא האמריקני לא הטיל על עצמו במלחמותיו, קובע ספנסר. על המדיניות האמריקנית ההולכת יד ביד עם האג, אומר ספנסר שהיא תשאיר את חמאס על כנו בשלטון. "זו נקודת מפנה מכרעת בהיסטוריה", אומר ספנסר. "בהיסטוריה של אומות מערביות הפועלות בהתאם לחוק. אם אנחנו אומרים שחמאס רשאי להשתמש באזרחים כבמגן אנושי - זה אומר שהמחיר גבוה מדי מכדי להשיג ניצחון".
ברור שהתובע בהאג ובית הדין הפלילי הבינלאומי הופכים בכך למגיני הטרור, ולמעשה למשתפי פעולה איתו. לא יהיה זה הימור פרוע לחזות שבישראל יימצאו גורמים שיפנו לבג"ץ כדי שיורה לרשויות החוק בישראל לנהוג לפי רצון התובע. כלומר, שרשויות האכיפה בישראל יעצרו את נתניהו וגלנט. הרי מי שעשה כל השנים דה-לגיטימציה לישראל, ואף ערך מסע תעמולה שלפיו נתניהו הוא דיקטטור, בעצם הפשיט את המדינה מההגנות שלה. בתי הדין הבינלאומיים הם בסופו של דבר תוצרים של האו"ם.
אפקט טראמפ: המדינה שבוחנת מחדש את יחסיה עם בית הדין הפלילי הבינלאומי
על רקע צווי המעצר: כך מתכננת ארה"ב לשתק את בית הדין הפלילי בהאג
פרסומת | פתיתים של תקווה
לשכת נשיאות לבנון: הנשיא ג'וזף עאון הטיל על השופט נוואף סלאם את משימת הרכבת הממשלה
שבוע להשבעת טראמפ: אלו הם הנושאים הבוערים המחכים על שולחנו בנוגע לישראל
והאו"ם, שנשלט במשך 80 שנה על ידי ברית המועצות ועשרות מדינות ערב ומדינות עולם שלישי רודניות, הפך לפס הייצור הגדול של האנטישמיות. אלא שהלגיטימציה לרצח עם באמצעות ארגוני טרור ומדינות טרור ניתנת בפרק הנוכחי של ההיסטוריה על ידי בתי משפט.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו