"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
החשש הבא: צווי מעצר חסויים גם לרמטכ"ל הלוי ובכירים נוספים
לישראל יש שותפים בשדה הדיפלומטי שהיא נדרשת להשתמש בכוחם כדי להשפיע על השופטים ועל התובע עצמו • הלוי לא יוכל לדעת שישנו צו חסוי שכזה עד לרגע אכיפתו • ד"ר רפי ביטון, מומחה למשפט בינלאומי בשיחה עם "ישראל היום"
הרמטכ"ל הרצי הלוי עם אלוף פיקוד דרום. צילום: דובר צה"ל

החשש הבא: צווי מעצר חסויים גם לרמטכ"ל הלוי ובכירים נוספים

לישראל יש שותפים בשדה הדיפלומטי שהיא נדרשת להשתמש בכוחם כדי להשפיע על השופטים ועל התובע עצמו • הלוי לא יוכל לדעת שישנו צו חסוי שכזה עד לרגע אכיפתו • ד"ר רפי ביטון, מומחה למשפט בינלאומי בשיחה עם "ישראל היום"

שירית אביטן כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אחרי הודעת התובע על בקשה להוצאת צווי מעצר לראש הממשלה נתניהו ולשר הביטחון גלנט, עולה היום (שני) חשש כי צו דומה ייצא באופן חסוי גם נגד הרמטכ"ל הרצי הלוי ובכירים נוספים. בהינתן צו חסוי, לעומת ההודעה הפומבית בעניין נתניהו גלנט, הלוי לא יוכל לדעת שישנו צו כזה עד לרגע אכיפתו. "זה למעשה צעד נוסף אפשרי במסגרת הצווים המבוקשים שיש לקחת בחשבון בישראל", מתריע בשיחה עם "ישראל היום", ד"ר רפי ביטון, מומחה למשפט בינלאומי ומשפט פלילי מבית הספר למשפטים במכללת ספיר וחוקר במכון משגב לביטחון לאומי.

נתניהו עם הרמטכ"ל הלוי, בקבינט, צילום: חיים צח, לע"מ

הצווים האלו אינם סנקציה נגד המדינה, הם בראש ובראשונה צעד אישי נגד שני אישים בכירים במדינת ישראל. את הצווים יכולה לאכוף כל מדינה החברה בבית הדין הפלילי בהאג ומדובר בכל מדינות האיחוד האירופי ומדינות נוספות כמו קנדה וחלק ממדינות דרום אמריקה ואסיה. מאידך, ארה"ב לצורך העניין אינה חברה בבית הדין ולכן איננה כפופה לצווים. אך לא מדובר רק בצעד אישי, הצווים האלו מייצרים הלכה למעשה "פגיעה קשה ביחסי החוץ של ישראל ויכולים לגרור תגובות שרשרת מפגיעה ביחסים דיפלומטיים ועד להטלת אמברגו נשק", אומר ד"ר ביטון.

ביידן, נתניהו וחברי קבינט המלחמה , צילום: אי.פי


אירוע פנימי נוסף שעשוי להתפתח דווקא כאן בישראל, מזהיר ד"ר ביטון הוא מצד ישראלים שחרף התנגדותם לצווים, יכולים לטעון כי הם פוגעים בתפקוד שר הביטחון וראש הממשלה ובכך לחזק את החלטת בית הדין. לדבריו "הם יביאו אותנו למצב בו דה פקטו מי שיכריע מי יהיו בתפקידי הנהגה בישראל הוא בית הדין המוטה נגד ישראל".

תגובה קשה וחריפה מצד הנשיא האמריקני תבלום גל תגובות מדיני נגד מדינת ישראל

כפי שלמדנו באירועים שונים לאורך החודשים האחרונים בפרט - הכל תלוי בתגובה האמריקנית לצווים. תגובה קשה וחריפה מצד הנשיא האמריקני תבלום גל תגובות מדיני נגד מדינת ישראל. תגובה רפה עם זאת עשויה לייצר מראית עין של הסכמה לצווים ומשם המדרון חלקלק ומסוכן. "אם הממשל יאמר לבית הדין ולמדינות שלישיות: DONT, הוא יכול למתן את יתר התגובות כלפי ישראל בעקבות הצווים", מבהיר ד"ר ביטון מהי הדרך להגן על ישראל וזכותה להגנה עצמית.


לסיכום, בעוד את הצווים לא ניתן לבטל אלא באמצעות בקשה של התובע עצמו מבית הדין לבטלם או בערעור לערכאת הערעור של בית הדין, לישראל יש שותפים בשדה הדיפלומטי שהיא נדרשת להשתמש בכוחם כדי להשפיע על השופטים והתובע עצמו. "התובע המכהן חייב את בחירתו לאמריקאים ולבריטים", מתאר ד"ר ביטון, וכפי שסגר תיקים שאיימו על אמריקנים במסגרת מלחמתם באפגניסטן - לחץ דומה שיופעל כעת יכול לסייע לנתניהו וגלנט".

התובע של בית הדין הפלילי, קארים חאן, צילום: אי.אף.פי

הוא מתייחס כמובן להודעת בית הדין מ-2019 אז ממשל טראמפ שלל את אשרת הכניסה לארה"ב מהתובעת של בית הדין שדרשה לפתוח באותן חקירות. צעדים דומים יכולים לסייע מאוד לישראל כעת מצד הידידים בבית הלבן. לדברי ד"ר ביטון "זו פעם ראשונה שבית הדין פועל נגד מנהיגים של מדינה דמוקרטית מערבית שיש לה תמיכה בקרב מדינות רבות כולל ארה"ב והוא יכול לשלם מחיר גדול מאוד על כך בפגיעה במעמדו ובלגיטימציה שלו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...