"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
חלוקת הסיוע ההומניטרי וסוגיית השלטון ביום שאחרי: המחלוקת בין נתניהו לגלנט
בקבינט המלחמה ניכרת ההבנה כי מי שישלוט בחלוקת הסיוע ישלוט ברצועה כולה • שר הביטחון מתעקש שישנם שני גורמי שלטון אפשריים: חמאס או פת"ח • נתניהו מתנגד בתוקף לשים את המפתחות בידיהם של אנשי הרשות הפלשתינית • מציאת הגורם השלטוני הפכה להיות המשימה הגדולה ביותר בפני הדרג המדיני - לפני הפעולה ברפיח
נתניהו וגלנט. צילום: אורן בן חקון

חלוקת הסיוע ההומניטרי וסוגיית השלטון ביום שאחרי: המחלוקת בין נתניהו לגלנט

בקבינט המלחמה ניכרת ההבנה כי מי שישלוט בחלוקת הסיוע ישלוט ברצועה כולה • שר הביטחון מתעקש שישנם שני גורמי שלטון אפשריים: חמאס או פת"ח • נתניהו מתנגד בתוקף לשים את המפתחות בידיהם של אנשי הרשות הפלשתינית • מציאת הגורם השלטוני הפכה להיות המשימה הגדולה ביותר בפני הדרג המדיני - לפני הפעולה ברפיח

,עודכן
0השמעה

סלע המחלוקת:גורמים בקבינט המלחמה מתארים מחלוקת מתמשכת בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לשר הביטחון יואב גלנט בסוגיית חלוקת הסיוע לתושבי הרצועה וסוגיית השלטון בה ביום שאחרי.

רה"מ נתניהו: "אני רוצה להבהיר את עמדתי אני לא אתן לישראל לחזור על טעות אוסלו" // צילום: לשכת רה"מ

"יש שני גורמי שלטון אפשריים ברצועה - חמאס או פת"ח", חוזר גלנט על עמדתו בכל דיון ודורש לבחור בין שתי החלופות, כאשר הכוונה היא לאנשי פת"ח הרשות הפלשתינית.

או חמאס או פת"ח

גלנט טוען, כך אומרים בקבינט, שיש למסור לידי אנשי פת"ח את חלוקת הסיוע במקום אונר"א, וכן לצייד אותם בנשק כדי למנוע בזיזה בידי ההמון, כמו גם נגד חמאס.

הצנחת סיוע הומניטרי לרצועה,צילום: רשתות ערביות

בקבינט המלחמה ניכרת ההבנה כי מי שישלוט בחלוקת הסיוע ישלוט בהמשך אזרחית ברצועה כולה. בעוד גלנט מגובה בהמלצת מערכת הביטחון ומעוניין לשים את אותה שליטה בידיים של אנשי הרש"פ בעזה, נתניהו מתנגד להצעה בתוקף יחד עם השר רון דרמר.

בניגוד להמלצת מערכת הביטחון, נשלח דרמר למצוא חלופה מבחינת ארגוני הסיוע הבינלאומיים ואכן חזר עם שניים כאלה שבידיהם לכאורה מתכננת ישראל להפקיד את חלוקת הסיוע.

נשלח למצוא חלופה מבחינת ארגוני הסיוע הבינלאומיים. דרמר,צילום: אורן בן חקון

נתניהו, אומרים גורמים בקבינט המלחמה, מביע התנגדות עקבית להצעת גלנט לשים את המפתחות לרצועה בידיים של אנשי פת"ח והרש"פ.

אין מתנדבים מבחוץ

עד היום נערכו מספר דיונים בשאלת היום שאחרי בעזה אך נראה שהמחלוקת בין נתניהו לגלנט היא זו שמונחת בלב הנושא.

מחבלי חמאס (ארכיון),צילום: אי.פי.איי.

על רקע הפרסום לפיוחוסל ברצועה על ידי חמאס ראש חמולהשנשא ונתן עם ישראל באשר למנהיגות אפשרית, אומרים גורמים מדיניים: זו ההוכחה שעד שחמאס לא ימוגר לא ניתן יהיה להכניס לרצועה אף גורם שלטוני אחר.

בסביבת שר הביטחון אמרו היום כי תפיסתו נשענת על כך שאין חלופות לפת"ח ואין מתנדבים מבחוץ.

עקבות הרס ברחוב סלאח א-דין, בשכונת זייתון,צילום: רשתות ערביות

שר הביטחון הלכה למעשה, אומרים בקבינט, הציג תפיסה שכוללת את חימוש אנשי המנגנונים הפלשתיניים שנמצאים בעזה וזאת למרות העדויות לכך שפת"ח תמך בטבח ב-7 באוקטובר ואנשיו נתפסים רק לאחרונה לוקחים חלק בפעולות טרור נגד ישראלים.

כאמור, היחיד שבולם כרגע את הובלת התפיסה של גלנט ומערכת הביטחון הוא נתניהו, בגיבויו של דרמר בתוך קבינט המלחמה.

מציאת הגורם השלטוני הפכה להיות המשימה הגדולה ביותר בפני הדרג המדיני בימים אלו לקראת כניסת סיוע נרחב מארה"ב והרבה לפני הפעולה ברפיח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו