"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המטרה של סינוואר: להבעיר את הרמדאן | פרשנות
בישראל מבינים שהרמדאן השנה נפיץ במיוחד, אף שנראה כי חסרים צעדי הכנה מעשיים לכך • השבועות הקרובים עומדים להכריע את גורל המערכה

Loading...

תיעוד צעירים משתחווים בהר הבית - ונעצרים (ארכיון)// דוברות המשטרה

המטרה של סינוואר: להבעיר את הרמדאן | פרשנות

בישראל מבינים שהרמדאן השנה נפיץ במיוחד, אף שנראה כי חסרים צעדי הכנה מעשיים לכך • השבועות הקרובים עומדים להכריע את גורל המערכה

אריאל כהנא
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

חמישה חודשים לפרוץ מלחמת חרבות ברזל, השבועות הקרובים, ובפרט מבחן הרמדאן, עומדים להכריע את גורל המערכה. ביידן רוצה שבמהלכו המלחמה תבוא על סיומה. מנגד, אויבינו הפכו את מה שאמור היה להיות חודש חגיגי של התקרבות לאללה, לתקופה של מרחץ דמים ביהודים.

כוחות הביטחון בעיר העתיקה, בזמן הרמדאן (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

זה כמה שנים שהרוצח המתועב יחיא סינוואר משתמש בתקופה החשובה למוסלמים ככלי להגברת השנאה. השנה, אומרים גורמים ישראליים, יש לו מטרה מיוחדת. "הוא רוצה שיקרה ברמדאן מה שלא קרה ב-7 באוקטובר", הם מסבירים.

המצב צריך להיות הפוך

כלומר, סינוואר פועל ומקווה שערביי ישראל, ערביי יו"ש, חיזבאללה וכל אותם גורמים בעולם הערבי שלא זינקו איתו למלחמת השמד נגד ישראל, כאשר הוא הפתיע אותנו בשבת האסון, יעשו זאת במרוצת השבועות הקרובים.

זו הסיבה - או לפחות אחת הסיבות - שהוא תוקע את השיחות על העסקה לשחרור החטופים. הרי עסקה תהיה כרוכה בהפוגה שתוריד את גובה הלהבות, תשמוט לנסראללה את התירוץ לתקוף את ישראל, ותפחית את הלהט והמתח של כלל האזור. ואילו החלום הרטוב של סינוואר הוא להטביל את האזור בפעם השנייה בדם, אש ותימרות עשן.

פלשתינים מתפללים בהר הבית (ארכיון), צילום: אי.אפ.פי

אף כי בישראל מבינים שהרמדאן השנה נפיץ במיוחד, נראה כי חסרים צעדי הכנה מעשיים לכך. לנוכח הסכנה של התלקחות מחודשת, מה שנדרש הוא תגבור כוחות הצבא, העמדת כוחות מילואים בכוננות מיידית, הגברת הלחץ הצבאי על חמאס והבהרה לכל הגורמים באזור כי האצבע של ישראל עדיין על שמורת ההדק, והיא לא תהסס לירות. פעולות כאלה גם יגבירו מוכנות למקרה שהמצב יידרדר, וגם ישלחו אפקט מצנן לכל מי שמשתעשע במחשבה לתקוף את ישראל עם מולד הלבנה בשבוע הבא.

מנגד, במקום להתכונן, ישראל כאילו משדרת שהמלחמה מאחוריה. כוחות המילואים שוחררו. הפעולה ברפיח מתעכבת. ההבלגה מול נסראללה מתגברת. נתניהו שב לעסוק במלחמות פוליטיות פנימיות והרמטכ"ל בסבבי מינויים. הזמן משחק לטובת חמאס וישראל מעמידה פנים שזה לא נוגע לה.

הגישה הזו מוטעית מן השורש. בצדק אבחן אתמול חבר הקבינט השר סמוטריץ', כי "במקום שחמאס יתחנן אלינו שנוריד את הרגל מהצוואר שלו בתמורה להחזרת החטופים - התחושה היא שיש לו את כל הזמן שבעולם, שהוא מציב לנו תנאים. זה הזוי. המצב צריך להיות הפוך, והמענה היחיד שלנו צריך להיות חזרה למלחמה בעצימות גבוהה. רק עוד ועוד לחץ על חמאס דווקא ברמדאן יוריד אותם על הברכיים ויחזיר את החטופים הביתה".

אכן, לפנינו עוד חודשים ואולי שנים של מלחמה. אין לנו האופציה להתעייף או לעצום עיניים ולומר, למשל, שהרקטה שנורתה אמש לשדרות היא גשם. בהכחשה הזו חיינו יותר מדי שנים, והמחיר שלה כבר נצרב כאסון הגדול ביותר של העם היהודי מאז השואה. על הנהגת המדינה להניח אפוא הנחה מחמירה כאילו בתקופת הרמדאן יהיה "מבול אל-אקצא" שני, ולפעול בהתאם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...