"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ראש ה-CIA על המצב במזרח התיכון: "איראן תהיה מוכנה להילחם עד הפרוקסי האחרון"

במאמר מיוחד ל"פורין אפיירס" מודה ויליאם ברנס כי המצב במזרח התיכון הוא מהנפיצים שהיו אי פעם • ברנס ציין כי ארה"ב אינה האחראית הבלעדית למציאת הפתרון של הבעיות באזור וכי התחרות עם סין תישאר העדיפות העליונה של וושינגטון

,עודכן
0השמעה

נתניהו: "הנחיתי את המוסד לפעול נגד ראשי חמאס" || לע"מ

"בארבעת העשורים האחרונים עסקתי רבות במזרח התיכון ועבדתי בו, ורק לעתים נדירות ראיתי אותו מסובך ונפיץ יותר מאשר כעת", כך כותב ראש ה-CIA ויליאם ברנס במאמר מיוחד למגזין האמריקני "פורין אפיירס", שמתפרסם היום (שלישי).

וויליאם ברנס,צילום: רויטרס

לדברי ברנס, "הטבח שביצע חמאס בשבעה באוקטובר הוא תזכורת כואבת למורכבות הבחירות שמציב המזרח התיכון לארה"ב. צמצום המבצע הקרקעי האינטנסיבי בעזה, היענות לצרכים ההומניטריים של אזרחים פלשתינים סובלים, שחרור חטופים, מניעת התפשטות הקונפליקט לזירות אחרות באזור, ויצירת גישה מעשית ליום שאחרי בעזה הם כולם בעיות מורכבות באופן קיצוני. כך גם החייאת התקווה לשלום בר קיימא, שיבטיח את ביטחון ישראל ואת הממלכתיות הפלשתינית, תוך ניצול הזדמנות היסטורית לנרמול היחסים עם ערב הסעודית ועם מדינות ערב אחרות. כל כמה שקשה יהיה לדמיין את האפשרויות באמצע המשבר הנוכחי, קשה אף יותר לדמיין לצאת מהמשבר ללא ניסיון רציני להשיג את המטרות".

לוחמי אוגדה 98 בחאן יונס,צילום: דובר צה"ל

ברנס מציין כי התחרות עם סין תישאר העדיפות העליונה של וושינגטון, אולם המשבר מראה כי ארה"ב אינה יכולה לחמוק מלטפל במשברים אחרים. "פירוש הדבר שארה"ב צריכה לנווט את דרכה ברכישות ומתוך משמעת, להימנע מלהיפרש על פני זירות רבות מדי, ולהפעיל את השפעתה בשום שכל".

דגלי סין וארה"ב. המתיחות בין שתי המעצמות בשיאה,צילום: אי.פי.איי

המפתח לביטחון ישראל והאזור כולו, סבור ברנס, היא איראן. "המשבר נסך במשטר האיראני אומץ ונראה כי הוא מוכן להילחם עד הפרוקסי האחרון, תוך הרחבת תוכנית הגרעין ומתן סיוע לתוקפנות הרוסית". ברנס מוסיף כי ארצות הברית אינה האחראית הבלעדית למציאת פתרון של הבעיות המתסכלות של המזרח התיכון, אולם "אף אי אפשר לנהל אותן – קל וחומר לא לפתור – בלי מנהיגות אמריקנית אקטיבית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר