שר החוץ של איטליה, בתשובה לפרלמנט: "מאז 7 באוקטובר, החלטנו לא לשלוח עוד נשק לישראל"
אנטוניו טאיאני המשמש גם כסגן ראש הממשלה חשף את עמדת איטליה בתגובה לדרישת מנהיגת המפלגה הדמוקרטית אלי שליין • בשישי אמרה שליין, מנהיגת השמאל ממוצא יהודי, כי, איטליה "חייבת להתמודד עם הנושא של הימנעות מלתדלק סכסוכים ושליחת נשק למזרח התיכון, במקרה זה במיוחד לישראל"
Your browser doesn’t support HTML5 audio
סגן ראש הממשלה ושר החוץ, אנטוניו טאיאני, חשף היום (שבת), את עמדת ממשלת איטליה כלפי המלחמה בין ישראל לחמאס.
בתשובה למנהיגת השמאל (ממוצא יהודי),אלי שלייןשדרשה כי איטליה לא תשלח נשק לסכסוכים במזרח התיכון, ענה טאיאני כי כבר עם פרוץ המלחמה קיבלה ממשלת איטליה החלטה שלא לחמש את ישראל.
"מאז 7 באוקטובר החלטנו לא לשלוח עוד נשק לישראל, אז אין צורך לדון בנקודה הזו", אמר טאיאני. לדבריו, "ההחלטה התקבלה, אמרנו זאת בפרלמנט".
כאמור, יום קודם לכן, בשישי אמרה אלי שליין, כי איטליה "חייבת להתמודד עם הנושא של הימנעות מלתדלק את הסכסוכים הללו, של הימנעות משליחת נשק וייצוא נשק לסכסוכים, לסכסוך במזרח התיכון, במקרה זה במיוחד לישראל".
בשנים האחרונות סיפקה איטליה לישראל מערכות מחשוב שהותקנו על גבי מטוסי האימון מסוג "לביא". בנוסף ציידה איטליה את ישראל במסוקים לימוד ואימון וציוד לחיל הים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

