Loading...

סמוטריץ: "אם יש מישהו שחושב שנעביר שקל לנאצים ברמאללה כדי שיעבירו לנאצים בעזה - הוא לא יודע איפה הוא חי" (ארכיון) // עמוד ה-X של שר האוצר

בקיזוז הסכום לעזה: נדחתה ההצבעה על מתווה העברת כספי המיסים הפלשתיניים לרשות

שרי הקבינט היו אמורים להצביע על המתווה - אך לבסוף ההצבעה נדחתה • בן גביר הודיע כי ייתנגד • על פי המתווה כספי הרשות המיועדים לעזה יועברו להפקדה בנורבגיה • אם תהיה הפרה והכספים יועברו לעזה - ישראל תקפיא העברת הכספים לרשות הפלסטינית • המנגנון נועד לאפשר לרשות הפלסטינית להשתמש בכספים ולמנוע את קריסתה

ההצבעת שרי הקבינט המדיני ביטחוני על ה"מנגנון הנורבגי" להעברת כספי הרשות הפלסטינית ליעדם - בניקוי הכספים המיועדים לעזה, נדחתה לאחר שהייתה אמורה להתרחש היום (שישי).

מדובר במנגנון שגובש על ידי השרים בצלאל סמוטריץ' ורון דרמר בשיחות עם ארה"ב ונורבגיה והוצג אמש בקבינט. המנגנון נועד לאפשר לרשות הפלסטינית להשתמש בכספים ולמנוע את קריסתה ומנגד לשמור על החלטת הקבינט, שדרש שר האוצר עם פתיחת המלחמה, שלא להעביר כסף למנגנוני חמאס בעזה.

הקבינט המדיני-ביטחוני (ארכיון), צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ

לאחר הדיווח על ההצבעה הצפויה, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הודיע כי ייתנגד: "הכספים האלו צריכים להישאר במדינת ישראל, ואם המחבלים בחליפות ברשות הפלסטינית לא רוצים לקחת את כספי הרשות, שלא יקחו".

גורם בכיר בקבינט ענה לבן גביר: "בניגוד לבן גביר שחזק במילים ולא במעשים, החלטת הקבינט מסכלת בפועל העברה של למעלה ממיליארד שקל לחמאס בעזה. עדיף שבן גביר יטפל בתחומי אחריותו ויפסיק את החגיגות של מחבלי הנוחב׳ה שעדיין נמשכות בבתי הכלא ובאיסוף עשרות אלפי כלי הנשק בקרב ערביי ישראל". ההצבעה כאמור, נדחתה.

על פי המנגנון, כספי הרשות המיועדים לעזה על סך כ-150 מיליון שקלים בחודש יועברו להפקדה בנורבגיה, כאשר שר האוצר הנורבגי ידווח כל חודש כי הכסף עודנו נמצא בידי המדינה. אם תהיה הפרה והכספים יועברו לעזה - ישראל תקפיא העברת הכספים לרשות הפלסטינית. כך למעשה מקווים האמריקנים כי ברש"פ יסכימו להשתמש בכספים שמועברים אליהם מישראל מדי חודש בעוד הכסף המיועד לעזה מקוזז. באופן הזה הרשות תוכל להמשיך לתפקד - מה שארה"ב מנסה להבטיח בכל דרך.

מי שהגה את הפתרון הוא רון דרמר במסעותיו ופגישותיו עם גורמי הממשל של ביידן. בנוסף מתברר כי מאחורי הקלעים וחרף ה"אמברגו" שהטילו על שר האוצר, גורמים המזוהים עם הממשל הדמוקרטי נפגשו בנושא גם עם סמוטריץ.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...