"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
נתניהו התנער מאי בדיקת מטען התרופות לחטופים - גנץ תקף: "האחריות עלינו"
בכיר חמאס אבו מרזוק התרברב וטען כי ישראל נכנעה לדרישות ארגון הטרור: "נתניהו משקר שוב ומרמה את עמו" • ליברמן: "חלאס עם הבולשיט, הגיע הזמן שתתחיל לקחת אחריות"

Loading...

גלנט בהצהרה: "אם תיפסק האש - ייחרץ גורל החטופים לשנים ארוכות בשבי"

נתניהו התנער מאי בדיקת מטען התרופות לחטופים - גנץ תקף: "האחריות עלינו"

בכיר חמאס אבו מרזוק התרברב וטען כי ישראל נכנעה לדרישות ארגון הטרור: "נתניהו משקר שוב ומרמה את עמו" • ליברמן: "חלאס עם הבולשיט, הגיע הזמן שתתחיל לקחת אחריות"

אריאל כהנא
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

סערה סביב ההסכם להכנסת התרופות לחטופים הישראלים:בכיר חמאס, מוסא אבו מרזוק, טען היום (רביעי) שהציוד, שבתוכו גם התרופות, שהועברו דרך קטאר לרצועת לעזה, ייכנס ללא בדיקה של מערכת הביטחון. על העסקה, שהתקיימה בתיווך קטאר, היה מופקד מטה השבויים והנעדרים במשרד ראש הממשלה והמוסד.

ממשרדו של רה"מ בנימין נתניהו, שממונה על המטה ועל המוסד, יצאה הודעת התנערות מאחריות: "ראש הממשלה הנחה להעביר תרופות לחטופים, אך לא עסק כלל בסידורי הבדיקה של הכנסתם, שנקבעים על ידי צה״ל וגורמי הביטחון". השר בני גנץ תקף בתגובה את ההתנערות של נתניהו ואמר: "הכנסת התרופות לחטופינו היא מהלך משמעותי וחשוב שפעלנו רבות להשגתו. האחריות להחלטה כמו גם על מימושה היא על הדרג המדיני - ורק עלינו".

משאיות עם סיוע הומניטרי עושות דרכן ממצרים לעזה דרך מעבר רפיח (ארכיון), צילום: Getty Images

גם השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, ביקר: "אדוני ראש הממשלה, די להיגררות אחרי גנץ ודי ולהתחכמויות: "אולי סידורי הבדיקה הטכניים הם באחריות צה"ל וגורמי הביטחון, אבל האחריות לכך שצה"ל וגורמי הביטחון יבדקו כי המשאיות שאמורות לשאת בהן תרופות לחטופים אינן נושאות גם תחמושת וציוד לחמאס - היא באחריותך ובאחריות הקבינט המצומצם. אם המשאיות טרם הוכנסו, פשוט תנחה את צה"ל וגורמי הביטחון לא לאפשר את הכנסתן ללא בדיקה. זה בהחלט באחריותך ובסמכותך. תרופות לחטופים - בהחלט. חמצן לחמאס להמשך הלחימה - טירוף".

יו״ר ישראל ביתנו, ח״כ אביגדור ליברמן, הגיב להודעת לשכת ראש הממשלה: "ביבי, חלאס עם הבולשיט. הגיע הזמן שתתחיל לקחת אחריות במקום לגלגל אותה לכל עבר ותפסיק לקבל החלטות אך ורק על בסיס שיקולים פוליטיים".

אבו מרזוק ציין כי נקבע שעל כל חפיסת תרופות שיינתן לחטוף, יעברו לעזה אלף חפיסות. הצלב האדום יספק תרופות לארבעה בתי חולים שמכסים את כלל שטחי הרצועה, ומשם יגיעו התרופות לחטופים. עוד יוכנס מזון וציוד נוסף באמצעות המטען.

אבו מרזוק. בכיר חמאס, צילום: רשתות ערביות

בכיר חמאס התרברב ואמר כי "נתניהו משקר שוב ומרמה את עמו. אנחנו אלה שקבענו את הכמות ואת המתווך ואת מנגנון החלוקה ואת העברת התרופות לצפון הרצועה, למרות הסירוב הישראלי מזה מאה ימים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...