"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
נתניהו מבהיר באנגלית ערב הדיון בהאג: "לישראל אין כוונה לכבוש את עזה או לעקור אוכלוסייה"
הדיון בהאג יחל היום ויימשך גם ביום שישי • ראש הממשלה ציין: "ישראל נלחמת במחבלי חמאס, לא באוכלוסייה הפלשתינית, ואנו עושים זאת תוך ציות מלא לחוק הבינלאומי" • גוטליב תקפה: "הקרדיט שנתתי לך נגמר, יש לכבוש וליישב את צפון הרצועה"
רה"מ נתניהו. צילום: לע"מ

נתניהו מבהיר באנגלית ערב הדיון בהאג: "לישראל אין כוונה לכבוש את עזה או לעקור אוכלוסייה"

הדיון בהאג יחל היום ויימשך גם ביום שישי • ראש הממשלה ציין: "ישראל נלחמת במחבלי חמאס, לא באוכלוסייה הפלשתינית, ואנו עושים זאת תוך ציות מלא לחוק הבינלאומי" • גוטליב תקפה: "הקרדיט שנתתי לך נגמר, יש לכבוש וליישב את צפון הרצועה"

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ערב הדיון בבית הדין הבינלאומי בהאג, ראש הממשלה בנימין נתניהו הבהיר בסרטון באנגלית בחשבון ה-X שלו כי ישראל לא תעודד הגירה מרצון מרצועת עזה.

"אני רוצה להבהיר כמה נקודות: לישראל אין כוונה לכבוש את עזה או להביא לעקירת האוכלוסייה האזרחית. ישראל נלחמת במחבלי חמאס, לא באוכלוסייה הפלשתינית, ואנו עושים זאת תוך ציות מלא לחוק הבינלאומי", אמר נתניהו.

לאחר שרה"מ הודיע כי ישראל "לא נכבוש את עזה לצמיתות ולא נעקור אוכלוסיה", חברת מפלגתו, ח"כ טלי גוטליב תקפה: "עכשיו ברור לי למה רוה״מ הודיע שישראל תתייצב בהאג. יש לו הזדמנות להבהיר שישראל לא תכבוש את עזה. אדוני רוה״מ אם אתה לא מבין שחייבים לכבוש וליישב את צפון הרצועה וכי בלי זה לא יוחזרו החוסן והבטחון לישראל, אז הקרדיט שנתתי לך נגמר. בדרך הזו לא נצליח למוטט ולחסל את חמאס. די ללעוג לנו".

יומיים של דיונים

היום בשעה 11 בבוקר שעון ישראל ייפתחו הדיונים בבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג, הולנד, בתביעת מדינת דרום אפריקה נגד מדינת ישראל בגין הטענה לביצוע רצח עם מצד ישראל כלפי הפלשתינים בלחימה בעזה.

צוות ההגנה של ישראל הגיע להאג, עם השופט אהרן ברק שנבחר להיות חבר בהרכב השופטים שבו נציגים מ-17 מדינות. גם משפחות חטופים ישראלים הגיעו לעיר ומחר יקיימו צעדת תמיכה בישראל.

בית המשפט הבינלאומי בהאג, צילום: CM Dixon

הדיונים ייערכו יומיים בלבד, היום ומחר, בימים חמישי ושישי השבוע. בהרכב השופטים הקבוע של בית המשפט יש 15 שופטים, כאשר המדינה הנתבעת והמדינה התובעת רשאיות לצרף להרכב שופט נוסף לבחירתה. ישראל, כידוע, בחרה בנשיא ביהמ"ש העליון לשעבר אהרן ברק.

אהרן ברק, נשיא בית המשפט העליון בדימוס, צילום: נעם ריבקין פנטון

יום הדיונים הראשון ביום חמישי צפוי להיפתח בהשבעת השופט ברק ובהשבעת השופט שבחרה דרום אפריקה. לאחר מכן יוקדש היום, כארבע שעות דיון, לדברי התובע של דרום אפריקה וביום שישי לדברי ההגנה של ישראל. הדיונים לא יעסקו בבקשת דרום אפריקה כי בית הדין יוציא צו ביניים שיעצור את המלחמה בעזה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...