"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ביידן בהתבטאות חריגה: "אני חושב שנתניהו חייב להשתנות, והממשלה הזאת מישראל מקשה עליו לעשות זאת"
הנשיא אמר את הדברים תוך שהוא מתייחס לשר בן גביר ואומר כי הממשלה בישראל "היא הימנית בהיסטוריה" • "נתניהו לא יכול להגיד 'לא' למדינה פלשתינית" אמר ביידן, בעוד נתניהו חוזר על התנגדותו להסכם אוסלו • מוקדם יותר אמר ראש ממשלת ישראל כי יש מחלוקות עם ארה"ב בסוגיית היום שאחרי בעזה • עוד הזהיר הנשיא האמריקני כי "ישראל מאבדת תמיכה בעקבות הפצצות חסרות הבחנה"

Loading...

רה"מ נתניהו: "אני רוצה להבהיר את עמדתי אני לא אתן לישראל לחזור על טעות אוסלו"

ביידן בהתבטאות חריגה: "אני חושב שנתניהו חייב להשתנות, והממשלה הזאת מישראל מקשה עליו לעשות זאת"

הנשיא אמר את הדברים תוך שהוא מתייחס לשר בן גביר ואומר כי הממשלה בישראל "היא הימנית בהיסטוריה" • "נתניהו לא יכול להגיד 'לא' למדינה פלשתינית" אמר ביידן, בעוד נתניהו חוזר על התנגדותו להסכם אוסלו • מוקדם יותר אמר ראש ממשלת ישראל כי יש מחלוקות עם ארה"ב בסוגיית היום שאחרי בעזה • עוד הזהיר הנשיא האמריקני כי "ישראל מאבדת תמיכה בעקבות הפצצות חסרות הבחנה"

שירית אביטן כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

רצף התבטאויות חריגות של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, חושף את עומק המחלוקת בין הממשל האמריקני לישראל בנוגע לניהול המלחמה ובקשר ליום שאחרי. "אני חושב שנתניהו חייב להשתנות, והממשלה הזאת מישראל מקשה עליו לעשות זאת", אמר ביידן במסגרת אירוע קמפיין שערך ביידן לקראת הבחירות בהן ינסה להיבחר לכהונה נוספת בבית הלבן בשנה הבאה.

"יש לנו הזדמנות להתחיל לאחד את האזור", אמר הנשיא לתורמים בכירים באירוע, ביניהם דמויות מובילות בלובי הישראלי, "אנחנו חייבים לוודא שביבי מבין שהוא חייב לעשות כמה מהלכים, הוא אינו יכול להגיד 'לא' למדינה פלשתינית. זה הולך להיות החלק הקשה".

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן מדבר בהדלקת נרות בבית הלבן על מערכת היחסים המורכבת עם נתניהו %2F%2F צילום%3A רויטרס

במהלך האירוע, אמר ביידן, בהתייחסו לשר בן גביר, כי מדובר בממשלה הימנית בהיסטוריה של ישראל. "הוא (נתניהו) מוכרח לשנות את הממשלה הזאת. הממשלה הזאת עושה את זה קשה מאד".

מסר יוצא דופן. רה"מ נתניהו והנשיא ביידן, אוקטובר 2023, צילום: מרים אלסטר/פלאש 90

ביידן חזר באירוע על מחויבותו לישראל ואמר כי "אין עוררין על הצורך להתמודד עם חמאס. אין עוררין על זה. אין. כלום. יש להם כל זכות...אבל בינתיים, אנחנו לא מתכוונים לעשות שום דבר מלבד להגן על ישראל בתהליך. שום דבר אחר". עוד הוסיף על חמאס כי "הם חרגו מכל מה שכל קבוצת טרור אחרת עשתה בזמן האחרון שאני זוכר, אף אחד, אף אחד, לא יכול להצדיק את מה שחמאס עשה. צריך לחסל אותם".

לצד זאת, ביידן הזהיר כי ישראל הולכת ומאבדת מהתמיכה הבינלאומית: "ביטחון ישראל יכול להיות תלוי בארה"ב, אך לפי שעה יש לה הרבה יותר מהתמיכה של ארה"ב לבדה – יש לה את האיחוד האירופי ורוב העולם, אבל הם מתחילים לאבד תמיכה בעקבות ההפצצות חסרות ההבחנה שהתרחשו".

כזכור,בלילה אמר נשיא ארה"ב באירוע הדלקת נרות: "ביבי, אני אוהב אותך, אבל אני לא מסכים עם שום דבר שיש לך לומר".נתניהו השיב, והבהיר בסרטון שפרסם כי הוא מתנגד להקמת מדינה פלשתינית. "יש מחלוקות לגבי 'היום שאחרי חמאס' ואני מקווה שנגיע להסכמה גם כאן. אני רוצה להבהיר את עמדתי: אני לא אתן לישראל לחזור על טעות אוסלו".

שר התקשורת ד"ר שלמה קרעי, על דברי הנשיא ביידן: "מכבדים ומוקירים את נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן שיצא מגדרו בתקופתה הקשה ביותר של מדינת ישראל. זוהי ידידות אמת. אבל אנחנו חיים כאן, זוהי ארצנו. נחלת אבותינו ההיסטורית. לא תהיה כאן מדינה פלשתינית. לעולם לא נאפשר להקים מדינה נוספת בין הירדן לים. לעולם לא נחזור על אוסלו. ובמילותיו של הנשיא ביידן: 'ביטחונו של העם היהודי מוטל כאן על כף המאזניים'. בהחלט כן. מדינה פלשתינית תסכן אותו. תודה, הנשיא" .

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...