בעקבות ביקורת בעולם - נשיאת הוועד הבינלאומי של "הצלב האדום" בביקור בעזה: "יש לשחרר את בני הערובה ולאפשר לארגון לבקר אותם בבטחה"
שר החוץ אלי כהן: "תפעל לקדם העברת סימן חיים מיקיריהם החטופים לבני המשפחות, ולקדם ביקורים של הארגון והעברת תרופות חיוניות"
Your browser doesn’t support HTML5 audio
נשיאת הוועד הבינלאומי של "הצלב האדום", מיריאנה ספולאריץ', ביקרה היום (שני) בעזה ובסיכום ביקורה התייחסה תחילה למצב אזרחי עזה תחת פעולות צה"ל. בהמשך ציינה: "יש לשחרר את בני הערובה ולאפשר לארגון לבקר אותם בבטחה".
ביקור הנשיאה סוכם בעקבות שיחתה עם שר החוץ, אלי כהן, שביקש להגביר את הלחץ על החמאס על-מנת לקדם ביקור אצל החטופים, מתן סימן חיים והעברת תרופות. כהן אמר: "ביקור של נשיאת "הצלב האדום" ברצועה יכול לסייע בהפעלת לחץ במטרה להעביר לבני המשפחות סימן חיים מיקיריהם, ולקדם ביקורים של הארגון אצלם והעברת תרופות חיוניות".
קודם לביקור נפגשה ספולאריץ' בדוחא שבקטאר עם מנהיג חמאס איסמעיל הנייה. בהודעה הרשמית של "הצלב האדום" נכתב: "הארגון קורא לשחרור מיידי של החטופים, לאפשר לצוותינו לבדוק את מצבם הבריאותי, להעביר להם תרופות ולאפשר להם ליצור קשר עם משפחותיהם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

