"זה ביג דיל": ביידן הכריז על פרויקט לחיבור המזרח התיכון ברכבת - שיכלול גם את ישראל וסעודיה
נשיא ארצות הברית הודיע במהלך ועידת ה-G20 על פרויקט ענק לחיבור המזרח התיכון במסילות רכבת, קווי ספנות וכבלי תקשורת מהירה • ישראל וסעודיה יקחו חלק בפרויקט
,עודכן

פרויקט התשתיות הכי גדול במזרח התיכון:ארה"ב ובעלות בריתה הכריזו היום (שבת) בוועידת ה-G20 על תוכניותיהן לבנות נתיב סחר ומסילות רכבת, שיחבר את הודו עם המזרח התיכון ואירופה. על פי הפרסומים, ישראל עתידה לקחת חלק בהנחת מסילות רכבת, תשתיות וקווי ספנות יחד עם סעודיה, איחוד האמירויות וירדן.
ההכרזה נעשתה במהלך פסגת מדינות G20 המתקיימת בניו דלהי. בבית הלבן לא פרטו מתי בדיוק יושלם הפרויקט, מה עלותו, וכיצד ימומן. על פי פרסומים בישראל, ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לפרסם בשעות הקרובות הודעה על התפקיד שישראל עתידה למלא בפרויקט.
Prime Minister@narendramodilaunches 'Global Biofuels Alliance' in the presence of US President Joe Biden, President of Brazil Luiz Inacio, President of Argentina, Alberto Fernández and PM of Italy@GiorgiaMeloni@PMOIndia@ianuragthakur@Murugan_MoS@g20org@G20_Bharat…pic.twitter.com/FRIPn7K27S
— Ministry of Information and Broadcasting (@MIB_India)September 9, 2023
