"מוסד מקצועי ועצמאי": בכירה נוספת בממשל ביידן נגד הניסיון להדיח את יו"ר יד ושם
שליחת ממשל ביידן למאבק באנטישמיות, דבורה ליפשטאט ציינה את החשיבות שיש בשמירה על עצמאות המוסד בעקבות ניסיון ההדחה של דני דיין: "מזמן הערכתי את עבודתם של מוסדות כמו יד ושם" • נציגת האיחוד האירופי למאבק באנטישמיות, קתרינה פון־שנורביין הצטרפה: "מומחיותו ועצמאותו של המוסד חיוניים בזמנים של "הכחשת שואה
Your browser doesn’t support HTML5 audio
סערת ניסיון הדחת יו"ר יד ושם:לאחר שהשליחה המיוחדת לנושא השואה מטעם מחלקת המדינה האמריקנית,אלן גרמיין, יצאה נגד הניסיון להדיח את יו"ר יד ושם, דני דיין, היום (ראשון) מעלים האמריקנים דרג באשר להתייחסות שלהם לסערה.
שליחת ממשל ביידן למאבק באנטישמיות, דבורה ליפשטאט, אשר נחשבת לאחת מחוקרות השואה המובילות בעולם, ציינה את החשיבות שיש בשמירה על עצמאות המוסד. "המחקר והעיסוק שלי לתחום השואה מתחילים בשנות השמונים. מזמן הערכתי את עבודתם של מוסדות כמו יד ושם. מחקרו הקפדני ורב הערך של יד ושם על השואה, נובע לא מעט ממקצועיותו ועצמאותו", אמרה ליפשטאט על המוסד המכובד בהקשר לאפשרות כי הממשלה תדיח את דיין.
כזכור, בשבוע שעבר שיגר שר החינוך יואב קיש, שאחראי מתוקף תפקידו על המוסד המנציח את השואה,מכתב לדני דיין הכולל עם שרשרת תלונותעל אופן התנהלות ישיבות ההנהלה של יד ושם. קיש טען במכתב כי הוא עצמו ושרים אחרים בממשלה לא זומנו לישיבות, אף שהחוק מחייב זאת.
לטענתו של שר החינוך, בישיבות ההנהלה משתתפים שלא כדין חברת הכנסת לשעבר שולי מועלם והשר לשעבר שי פירון. עוד טוען קיש כי מכתבים בלתי רשמיים שהוגדרו כ"סיכומי ישיבות", אינם כאלה והדבר מהווה, "מחדל חמור", כלשונו.
אחרי הממשל האמריקני, גם נציגת האיחוד האירופי למאבק באנטישמיות, קתרינה פון־שנורביין יוצאת להגנת דני דיין כתבה: "יד ושם הוא שותף מרכזי של האיחוד האירופי בכל הנוגע למחקר השואה . מומחיותו ועצמאותו חיוניים בזמנים של הכחשת שואה, הסטת הזיכרון וניסיונות לפוליטיזציה של השואה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו