"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מנהיג המיעוט הדמוקרטי: נעמוד מאחורי ישראל גם אם הרפורמה תעבור

הדמות השנייה בחשיבותה במפלגה הדמוקרטית, מבקר בישראל בפעם השנייה תוך חצי שנה • בתדרוך לעיתונאים ישראלים אמר: "שתי המדינות נמצאות בתקופה שבה יש דאגה לגבי האופי הדמוקרטי שלהן, וחשוב שנסיים אותה כאשר הדמוקרטיות שלנו חזקות יותר"

,עודכן
0השמעה
נתניהו לצד האקים ג'פריס. צילום: חיים צח/ לע"מ

האקים ג'פריס, הדמות השנייה בחשיבותה במפלגה הדמוקרטית, המשמש כמנהיג המיעוט הדמוקרטי בבית הנבחרים האמריקני, מוביל בימים אלו ביקור מסורתי בארץ של חברי הקונגרס החדשים ממפלגתו. בדבריו לתקשורת הישראלית אמר ג'פריס, כי ארה"ב תמשיך להעניק סיוע לישראל, בלי קשר לתוצאה הסופית של הרפורמה המשפטית.

מוחים בקפלן. "לא מכיר עוד מדינות במזרח התיכון שמאפשרות לאזרחיהן למחות בצורה הזו נגד צעדי הממשלה",צילום: גדעון מרקוביץ'

ג'פריס, ציין בתדרוך לעיתונאים ישראלים כי "שתי המדינות נמצאות בתקופה שבה יש דאגה לגבי האופי הדמוקרטי שלהן, וחשוב שנסיים אותה כאשר הדמוקרטיות שלנו חזקות יותר.

"ראש הממשלה נתניהו הבטיח לנו בשיחה שישראל תישאר דמוקרטיה ליברלית, ואני לוקח את המילים שלו כפי שהן".

ההפגנות - סימן לדמוקרטיה חזקה

ג'פריס ציין כי בעיני האמריקנים ההפגנות הנרחבות בישראל הן עדות להיותה דמוקרטיה חזקה. "אני לא מכיר עוד מדינות במזרח התיכון שמאפשרות לאזרחיהן למחות בצורה הזו נגד צעדי הממשלה. זהו סימן לדמוקרטיה חזקה. עבורי, דמוקרטיה חזקה פירושה ציות לחוק ועצמאות משפטית, אך לא תפקידי לומר כיצד היא צריכה להיראות. אני מקווה שבסופו של יום תהיה הסכמה רחבה".

"מודה לקהילה היהודית". חברת הקונגרס היילי סטיבנס לאחר הניצחון בפריימריז של המפלגה הדמוקרטית

מנהיג המיעוט הדמוקרטי דחה את החששות שהוצגו בפניו אודות פגיעה אפשרית בכשירותו המבצעית של צה"ל בשל תופעת הסרבנות. "אני בטוח שיחסי הביטחון בין צבא ארה"ב וצה"ל יישארו חזקים, עמוקים וכאלה שניתן לסמוך עליהם. העניינים פה יותר מדי רציניים. לכן היחסים הביטחוניים יישארו מוצקים כברזל, ואני מתכוון לפעול לחיזוקם בבית הנבחרים".

עוד אמר הבכיר האמריקני כי אם יושג הסדר שלום בין ישראל לסעודיה "יימצא לו רוב גדול בבית הנבחרים".

מנהיג סעודיה במהלך ביקורו של ביידן בממלכה (ארכיון),צילום: רויטרס

ג'פריס הדגיש כי המפלגה הדמוקרטית "תמכה ותמשיך לתמוך בישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית וכמולדת של העם היהודי, נקודה. רק לאחרונה הוכחנו זאת שוב בהחלטה שהעברנו בבית הנבחרים. זהו הביקור השני שלי פה בתוך חצי שנה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר