ארה"ב גינתה הבוקר (ראשון) את הפיגוע שהתרחש אתמול בתל אביב ובו נרצח הסייר חן אמיר, וכן גינתה גם את הרג הפלשתיני בכפר בורקא.
נועם (דבול) דביר
"אנו מגנים בחריפות את מתקפת הטרור בתל אביב שבה נהרג אדם ונפצעו שניים נוספים, כמו גם פיגועים אחרים נגד ישראלים לאחרונה. אנו מביעים את תנחומינו העמוקים למשפחות הקורבנות וקוראים להפסיק את מעשי האלימות וההסתה לאלימות אלו", גינו בארה"ב.
We strongly condemn today’s terrorist attack in Tel Aviv that killed 1 & wounded 2 others, as well as other recent terrorist attacks against Israelis. We express our deepest condolences to the victims’ families & call for an end to these acts of violence & incitement to violence.
— U.S. State Dept - Near Eastern Affairs (@StateDept_NEA) August 6, 2023
אך מנגד, ביקרו גם את העימותים בבורקא: "אנו מגנים בחריפות את מתקפת הטרור אתמול על ידי מתנחלים קיצונים ישראלים שהרגן פלשתיני בן 19. ארה"ב מוסרת את תנחומינו העמוקים למשפחתו ויקיריו. אנו מציינים כי בישראל ביצעו מספר מעצרים ואנו דורשים אחריות מלאה וצדק".
We strongly condemn yesterday's terror attack by Israeli extremist settlers that killed a 19-year old Palestinian. The U.S. extends our deepest sympathies to his family & loved ones. We note Israeli officials have made several arrests and we urge full accountability and justice.
אמש, חן אמיר (42), תושב בת ים, נרצח בפיגוע באזור נחלת בנימין בתל אביב. חן, שהיה נשוי לורד, אבאלשלוש בנות, נהרג בעת שמנע בגופו פיגוע גדול והציל במותו חיים רבים. משפחתו הודיעה כי הסכימה לתרומת איברים להצלת חיים.
המחבל, תושב ג'נין שהשתייך לג'יהאד האסלאמי, עורר את חשדם של אמיר ושותפו, ונעצר לביקורת באזור נחלת בנימין. שני הסיירים שהיו בתפקיד ביקשו לתשאל את המחבל - ששלף אקדח וירה באמיר. המאבטח השני חיסל את המחבל בירי מאקדחו.
גיסתו של אמיר, אושרת, סיפרה עליו ל"ישראל היום": "הוא היה מלח הארץ. אבא מקסים שותף לכל צעד ושעל של הבנות, הקטנה בת שנתיים. היה מכור לעבודה. עזר לכולם, חבר טוב. ורד אשתו עדיין בשוק. הבנות עדיין לא יודעות, הם עשו מעשה אצילי ותרמו את איבריו. מאוד אהב אופנועים. הוא אף פעם לא חשש בעבודה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו— U.S. State Dept - Near Eastern Affairs (@StateDept_NEA) August 6, 2023